Batterij van je iPhone sneller kapot door draadloos opladen

Lekker je iPhone opladen zonder kabel, het leek zo handig, maar er zit een groot nadeel aan: uit tests blijkt dat de batterij dan sneller verslijt.

De iPhone 8, 8 Plus en X zijn draadloos op te laden. Techwebsite ZDNet testte welke gevolgen dat heeft voor de batterij. De site gebruikte de app CoconutBattery om de batterijcapaciteit te meten. Er stonden geen zware apps op het geteste toestel. Een nieuwe iPhone bleek in ruim vijf maanden tijd 135 keer draadloos te moeten worden opgeladen. Als het in dit tempo door zou gaan, zouden er na twintig maanden al 500 oplaadbeurten nodig zijn. En niet na de verwachte 36 maanden.

Hoe is dit mogelijk? Volgens ZDNEt komt het door het draadloos laden. Op de batterij zelf zit een minimale mate van lading. Als je een kabel gebruikt wordt het toestel voornamelijk opgeladen door de kabel zelf, maar bij draadloos laden ligt alle druk bij de batterij. Je batterij kent dan geen moment rust en zal daardoor veel sneller slijten en dus vaker moeten worden opgeladen.

Als je wil dat je batterij langer dan anderhalf jaar meegaat, is het dus raadzaam om gewoon de kabel te gebruiken.

 

Bron(nen):   ZDNet