Elon Musk maakt bekend wat een tripje naar Mars gaat kosten

Naar Mars verhuizen, wie droomt er niet van? En binnen afzienbare tijd wordt het nog betaalbaar ook voorspelt Elon Musk. Voor minder dan 100.000 dollar heb je al een enkele reis aan boord van zijn ruimteschip. Aardig detail: de terugreis is gratis, mocht het je toch niet bevallen op de rode planeet.

De multimiljardair en oprichter van Tesla en SpaceX wil nog altijd een kolonie stichten op Mars. Met SpaceX hoopt hij voor een betaalbaar bedrag mensen te ‘verhuizen’ naar de verre planeet. Afhankelijk van hoeveel mensen willen vertrekken, hoeft een ticket niet heel duur te zijn, denkt Musk.

Desgevraagd reageert hij op Twitter dat veel mensen de reis naar Mars best kunnen betalen als ze hun huis verkopen. Dat hebben ze immers niet meer nodig als ze op Mars gaan wonen. “Het hangt erg af van het volume, maar ik ben ervan overtuigd dat een verhuizing naar Mars (retourticket is gratis) op termijn minder kost dan 500.000 dollar en misschien zelfs minder dan 100.000 dollar,” schrijft hij op Twitter. “De prijs is zodanig laag dat veel mensen in rijke landen hun huis op Aarde kunnen verkopen en naar Mars kunnen verhuizen als ze willen.”

Musk hoopt dat de ruimtereizigers hun reis zullen maken met het nieuwste ruimteschip van SpaceX dat momenteel in de testfase zit. Op de vraag hoe hij het grote publiek betrokken houdt bij zijn acties, grapt hij: “We houden iedereen op de hoogte van de vooruitgang en van de tegenvallers. Er zullen wat RUD’s zijn, maar actie is gegarandeerd!” RUD staat voor rapid unscheduled disassemblies, iets wat in gewone mensentaal een explosie wordt genoemd.

Bron(nen):   The Independent