Beangstigend: binnenkort kan iedereen met een 3D-printer een wapen maken

Defense Distributed, een Amerikaanse groep die erg voor wapenbezit is, toont op zijn website hoe je zelf wapens kunt maken met een eenvoudige 3D-printer. Aan het eind van dit jaar zullen er prototypes van afdrukbare plastic wapens getest worden. De groep uit Texas heeft al drie ontwerpen Wiki Wapens die met een 3-D printer kunnen worden gemaakt. Iedereen die geïnteresseerd is hoeft alleen maar het ontwerpschema te downloaden om vervolgens zijn eigen vuurwapen af te drukken. "We zijn er klaar voor", zegt Cody Wilson, mede-oprichter van Defense Distributed tegen The Guardian.'We hebben de logistiek, tijd, middelen en geld. We wachten alleen op een klein stukje papier.' Dat kleine stukje papier is een federale wapenvergunning, de vergunning die nodig is om legaal vuurwapens te produceren in de Verenigde Staten. De organisatie verwacht dat de vergunning binnen drie weken wordt verleend.

Bron(nen):   The Guardian      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. The Final Countdown

  Kan die ook schieten als die van golfkarton is ofzo ?

 2. Cornelis Berend

  Van de andere kant kan je er ook zelf protheses mee maken en dan heb je een nieuw onderbeen voor €25 ipv €825. Niet allen handig voor gehandicapten in India, maar ook voor die wapenbezitters in Amerika om door experimenten afgerukte ledematen voor een zacht prijsje te vervangen.

  • gerrit52

   is helemaal waar. mijn tandarts heeft zo’n apparaat. dat betekent: meteen een nieuwe kroon. klaar terwijl u wacht. en ook kaakprotheses worden met behulp van dit apparaat zo gemaakt. een mooie ontwikkeling! mits…. voor de juiste doeleinden gebruikt.

   (in antwoord op Cornelis Berend)
 3. oh_ oh_sarcastro

  Een goedkope manier voor het volk om zich te beschermen tegen haar overheid

 4. Genuine_Defector

  Op TED werd laatst gesproken over dit onderwerp.

  http://www.ted.com/talks/marc_goodman_a_vision_of_crimes_in_the_future.html

 5. gerrit52

  ik wil een nieuw hoofd…

Reacties niet toegestaan