Wanneer moet je sporten?

Sporten is beter dan niet sporten, maar welk moment van de dag is het beste moment? Moet je ’s ochtends in actie komen, of is het juist beter om later op de dag richting sportschool te gaan?
The New York Times geeft antwoord. Er zijn allerlei studies die aantonen dat het lichaam tussen 4 en 7 uur in de middag tot de beste prestaties in staat is. Het lichaam is op temperatuur, spieren zijn soepel en de aanmaak van testosteron loopt naar behoren. Maar wat blijkt? Deze effecten zijn ook te bereiken voor wie de gewoonte heeft ’s ochtends vroeg te sporten.
Wetenschappers namen twee groepen: de ene groep trainde ’s ochtends, de andere ’s avonds – en in beide gevallen bleek dat de sporters tot optimale prestaties kwamen op de tijdstippen waarop ze dagenlang hadden getraind. Het lichaam past zich dus soepel aan. En levert de beste prestaties op het tijdstip dat de persoon in kwestie kiest voor zijn dagelijkse training.
Wie de marathon wil lopen, doet er goed aan te kijken hoe laat de wedstrijd begint. ‘s Ochtends om tien uur? Ga dan ’s ochtends trainen. Begint de marathon pas ’s middags? Train dan later op de dag. Het lichaam geeft wat u maar wenst.

Bron(nen):   The New York Times