Stephen Hawking: “Ze hadden 30 jaar geleden bijna de beademing uitgezet

Als zijn eerste vrouw in 1985 naar de adviezen van de dokters had geluisterd dan zou Stephen Hawking niet beroemd zijn geworden en zou ' A Brief History Of Time' nooit zijn verschenen. In een documentaire die binnenkort verschijnt vertelt de wereldberoemde natuurkundige dat hij in 1985 zo'n heftige longontsteking had in een Zwitsers ziekenhuis dat de doktoren zijn vrouw adviseerde de life support machines uit te zetten. Maar Jane Hawking stond er op dat hij vervoerd zou worden terug naar Engeland, waar hij zeer moeizaam herstelde, waarna hij zijn bestseller afmaakte, A Brief History Of Time. De documentaire is gemaakt omdat zijn memoires verschijnen waarin Hawking vrijuit spreekt over zijn mislukte huwelijken en zijn constante gevecht met zijn zieke lichaam. Toen hij 21 was werd een spierziekte bij hem vastgesteld. De diagnose was: amyotrofische laterale sclerose (ALS). Dit is een ongeneeslijke ziekte die de zenuwcellen aantast totdat het lichaam helemaal verlamd is. Het denkvermogen wordt echter niet aangetast door de ziekte. Hij zou nog twee jaar te leven hebben. Hij tartte de wetenschap en leeft, 71 nu al, nog steeds.

Bron(nen):   Newser      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Ik ken(de) een aantal mensen die ALS hebben gekregen en inderdaad na verloop van een paar jaar zijn overleden.
  Zijn er in de wereld meerdere bijzondere gevallen bekend zoals Stephen Hawking die alle schattingen en feiten overtreft?

 2. AVandersloot

  Een interessante visie op Stephen Hawking kwam ik hier tegen

  http://www.elektoor.com/archief/jaargang-5-2012/gouden-visie-53-juli-2012/stephen-hawking.aspx

  • AT

   Ik vind het verre van een interessante ‘visie’. Het is een nogal kinderlijke poging om Hawking neer te zetten als een zielige bekrompen man, puur omdat zijn wetenschappelijke benaderingswijze niet het zweverige van ‘lilaca’ ondersteunt. Feitelijk biedt het geen stuk enkel wetenschappelijk tegengas. Ook wordt er geschreven dat het Higgs boson nog niet bewezen is, terwijl dit vorig jaar is gebeurd, met de ‘gewelddadige’ botsingen die in het stuk zo worden gehekeld.

   (in antwoord op AVandersloot)
  • Karel Kritisch

   Een naargeestig stuk..

   (in antwoord op AVandersloot)
  • Niegol

   Wat een compleet niet onderbouwd stuk vuilspuiterij.
   Er wordt geen enkel argument gegeven, maar begint met de observatie dat hij arrogant zou zijn.
   Het leest alsof het geschreven is door een jaloers 12 jarig kind dat vooral moet tonen wat een grote jongen hij zelf is, door iemand anders af te zeiken.

   (in antwoord op AVandersloot)

Reacties niet toegestaan