Arnie staat pal voor de wetenschap

Gelukkig is niet iedereen in de ban van wetenschapszwendel en scepsis inzake de toekomst van onze planeet. 
Gouverneur Arnold Schwarzenegger bijvoorbeeld van de Amerikaanse staat Californie; hij toonde deze week een landkaart van zijn rijksdeel waarop de gevolgen te zien zijn van de opwarming van de aarde. Daarop stond een gearceerde kustlijn aangegeven, om te laten zien hoe een half miljoen inwoners van de 'Golden State' gevaar lopen als de zeespiegel blijft stijgen. 
Onwillekeurig deed dit denken aan Al Gore in zijn film 'An Inconvenient Truth' - ook staand voor een landkaart waarop de aanstaande zondvloed werd gepredikt. Het is duidelijk dat Schwarzenegger zich niet alleen door de wetenschap maar ook door de filmkunst laat inspireren.
De presentatie van deze alarmerende kaart vond plaats op Treasure Island in de baai van San Francisco, een beladen plek. "Within a century, Treasure Island, this place where we are right now, could be totally under water," aldus de gouverneur. Hij kondigde dan ook rigoreuze stappen aan. 
Onderwerpen als klimaatsverandering en aardwetenschappen zijn de gouverneur zondermeer vertrouwd. Schwarzenegger heeft zich als acteur meer dan eens verdiept in de ondergang van heuse planeten, zie ondermeer zijn hoofdrol in Total Recall.

Bron(nen):   Daily Mail  Total Recall