Warmste november ooit gemeten

Afgelopen november was volgens berekeningen de warmste sinds (minstens) 1880. De land- en zeetemperatuur was 0.7 graden boven de gemiddelde temperatuur van 12.9 graden Celsius. Dit is gemeten door de National Oceanic and Atmospheric Administration. Bijna overal was het warmer dan normaal. Wel waren er een paar uitzonderingen: in enkele delen van de VS, rondom Antarctica, in Noord-Australië en in Groenland was het juist koeler dan normaal. Rusland beleefde ook de warmste november ooit gemeten, in sommige gebieden werd het daar 8 graden warmer dan gemiddeld. Het lijkt erop dat 2014 nog warmer zal worden dan 2013. Dit komt mede door El Niño, die maakt dat zeewater in tropische gebieden opwarmt en mondiale temperaturen stijgen. Het kan daardoor ook droger worden in Zuidoost Azië en in Australië. Ook kan er in tropische gebieden minder regen vallen tijdens de regentijd of kunnen er grote stormen voorkomen in de winter.

Bron(nen):   Live Science      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. De Staatsburger

    I ♥ el Niño

  2. Pietje_Precies

    Weer moet je niet verwarren met klimaat. November was warmer, nou en. de zomer was koel. En bovendien was gemiddeld genomen heel 2013 een koel jaar.
    Dus de kans dat 2014 “nog” warmer wordt is dan aannemelijk. (of bedoelt ze nog warmer dan november, want we gaan van november 2013 naar heel 2014?) En zegt mij niks. en wat er allemaal “kan gebeuren” heeft ook weinig nieuwswaarde.

Reacties niet toegestaan