'Het sturen van foto's van genitaliën is voorbehouden aan mensen met een penis.'

Wetenschap
zaterdag, 12 februari 2022 om 11:31
phallus
Vrouwen sturen geen foto's van hun kruis. Dat doen alleen sommige mannen, volgens onderzoek van Pennsylvania State University. En, zo blijkt uit onderzoek, er zijn behoorlijk veel mannen die het wel eens gedaan hebben of het aantrekkelijk lijkt. Het is een eigentijdse vorm van klassiek exhibitionisme. Exhibitionistische stoornis is een psychische aandoening, gedefinieerd in de DSM 5, de bijbel van de psychiatrie. In Pompeii, het Romeinse stadje dat 2000 jaar begraven lag onder een laag as, zijn verschillende graffiti-afbeeldingen gevonden van penissen. De behofte zit dus blijkbaar diep. Maar waarom doen mannen dat, als vrouwen er bijna allemaal een hekel aan hebben?
Onderzoeken brengen enig licht in de kwestie. Zo zegt een Amerikaans onderzoek dat 41% van de vrouwen een ongevraagde pikpic te hebben gekregen. Maar op de een of andere manier gaf maar 5% van de mannen toe een ongevraagde zo'n foto te hebben gestuurd.
Volgens Dr. Cory Pedersen zijn foto-sturende mannen meer dan gemiddeld seksistisch en veel meer dan gemiddeld narcistisch. Onderzoek toont aan dat er verschillende motieven zijn. Veel mannen weten niet precies waarom ze het doen. Een behoorlijke groep verwacht een opwindende foto terug te ontvangen en denkt dat het de kans vergroot op seks met de ontvangster.
Toen een journalist van The Guardian mannen op Reddit vroeg waarom ze dit soort foto's stuurden, varieerden de antwoorden van het verlangen naar bevestiging dat ze viriel zijn, het willen tonen van seksuele aantrekkingskracht of een poging een ​​haperend gesprek nieuw leven in te blazen.