Mannen zijn de reden dat vrouwen niet kunnen autorijden

Als vrouwen niet met een auto kunnen omgaan, ligt dat niet hen. Volgens een Amerikaans onderzoek is het de schuld van de mannen. De seksistische opmerkingen van mannen zorgen ervoor dat vrouwen de mist in gaan tijdens bijvoorbeeld het kaartlezen of het inparkeren van de auto. Vrouwen moeten in zichzelf geloven om de taken te kunnen doen waar mannen minder moeite mee hebben. Eerder is namelijk al aangetoond dat mannen beter zijn in ruimtelijke taken.

Daarom keken de onderzoekers of dit verschil tussen mannen en vrouwen te beïnvloeden was door vrouwen te ontmoedigen of te stimuleren, terwijl ze ruimtelijke taken uitvoerden. Hieruit bleek dat vrouwen die negatief commentaar kregen hun taken minder goed gingen uitvoeren. De vrouwen die positief commentaar ontvingen, deden het echter net zo goed als de mannen.

Hieruit concluderen de onderzoekers dat zelfvertrouwen een belangrijk aspect is voor vrouwen die ruimtelijke taken moeten uitvoeren. De vrouwen kunnen voortaan dus gewoon hun man de schuld geven als ze weer eens een paaltje raken en de mannen zullen toch echt naar zichzelf moeten kijken als hun vrouw de kaart weer eens ondersteboven houdt.

Bron(nen):   De Standaard