Als je een leven lang maar één soort voedsel zou eten

Wetenschap
maandag, 30 januari 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Jo Ann Hattner, voedingsdeskundige op de Stanford University School of Medicine zou zo'n experiment niet aanbevelen.
Als we bijvoorbeeld alleen maar koolhydraten (brood en pasta) zouden eten heeft dit tot gevolg dat onze organen ermee stoppen. Hiernaast kunnen we scheurbuik krijgen. Dit treedt op na één tot acht maanden leven zonder vitamine C. Allereerst zullen je botten en spieren pijn gaan doen, je zal langzaam steeds geler worden, je krijgt koorts, je tanden zullen uitvallen en uiteindelijk zal je dood gaan.
Een leven als eter van uitsluitend vlees is ook niet aan te bevelen. Naast dat er in vlees ook bijna geen vitamine C zit, bevat het weinig koolhydraten. Met als gevolg dat ons lichaam energie gaat halen uit de eigen spieren. Dit betekent dat het lichaam niet alleen onze biceps op zal eten maar uiteindelijk ook ons hart.
Er is slechts één soort voedsel dat alle voedingsstoffen heeft die we nodig hebben en dat is moedermelk. Op moedermelk zouden we gerust een heel leven lang kunnen teren. Mochten we geen moeder kunnen vinden die ons een leven lang met haar melk zou voeden dan is yoghurt een goede tweede optie.
Bron(nen): Livescience