9 vergelijkingen die laten zien hoe groot het heelal is
De gigantische omvang van het universum is nauwelijks voor te stellen, maar met deze vergelijkingen krijg je een idee.
1. Elke dag sterven er 500.000 mensen of worden geboren. Dagelijks beginnen of eindigen er 275 miljoen sterren in het waarneembare heelal.
2. Het duurt twee dagen om met een vliegtuig met 885 kilometer per uur een rondje om de aarde te maken, maar 19 jaar om met dat vliegtuig bij de zon te komen.
3. De aarde draait in een jaar rond de zon. Het kost de zon 225 miljoen jaar om rond het centrum van het melkwegstelsel te draaien.
4. Als je in een heldere nacht naar de sterrenhemel kijkt, dan zie je hoogstens 2.500 sterren. In het hele melkwegstelsel zijn er minstens 80 miljoen keer zoveel aanwezig.
5. Er zijn 7,2 miljard mensen op aarde. Er zijn 28 keer zoveel sterren in de melkweg.
6. Op de wereld rijden 1 miljard auto's rond. Voor elke auto zijn er misschien wel 200 melkwegstelsels in het heelal.
7. De zon heeft meer dan 330.000 keer de massa van de aarde. Het hele grote zwarte gat in het centrum van ons melkwegstelsel, Saggitarius A, heeft 4 miljoen keer de massa van de zon.
8. De Mount Everest is hoog, maar op Mars is er een berg die drie keer zo hoog is.
9. Wij kennen één aarde, maar er zijn 40 miljard planeten van het formaat van de aarde waar leven zou kunnen zijn.
Science.mic
Bron(nen):
Wat zal er achter het heelal zijn ?
de voorkant?….
(in antwoord op kwikfit)of de achterkant:-)
(in antwoord op harrr)Ooo.. da’s een hele geruststelling om te weten hoe nietig we zijn. Waar maken we ons druk om? Waar slaan we elkaar de kop voor in? Geniet van het leven zeg ik!
Een aardige mixup van ons zonnestelsel en het heelal, maar ach…
Als ‘t maar groot is dan mikken we het allemaal door mekaar.
(in antwoord op Dead Silence)Mogelijk zit er een hogere macht achter die dit heeft geschapen.
Waarschijnlijk niet.
(in antwoord op Bart)Er is inderdaad geen bewijs voor. Maar als je ziet hoe ingenieus het leven in elkaar zit is het wel ongeloofwaardig dat dit allemaal bij toeval is ontstaan.
(in antwoord op Burgermans)Het is achterlijk (in de zin van voor de Verlichting) om dingen die je niet begrijpt aan onzichtbare hogere machten toe te schrijven. De structuur van het heelal is een logisch gevolg van de natuurwetten, niet van een creatieve uiting door onzichtbare hogere machten.
(in antwoord op Bart)Als Jezus met de snelheid van het licht van aarde vertrokken is, is hij nog steeds binnen ons melkwegstelsel.
Aha maar c geldt niet voor Jezus. Die reizen met f.
Fantaseersnelheid gaat in principe niet alleen veel sneller dan c het reist desgewenst ook tegelijkertijd verscheidene kanten op.
(in antwoord op Anton van Haasteren)Het is erg ”ruim”….