7 ongelooflijke ontdekkingen over het menselijk lichaam

Het menselijk lichaam blijft voor een deel nog een mysterie, maar ieder jaar ontdekken wetenschappers een beetje meer. Hier 8 ontdekkingen die zij dit jaar deden: 1. Een virus tegen blindheid - Artsen stuitten toevallig op een 'goed' virus dat in staat is oogcellen met een foutje te vervangen. Blinde mensen die ingeënt werden met het virus kregen hun zicht gedeeltelijk of geheel weer terug. 2. Schizofrenie-diagnose kan met een wattenstaafje worden vastgesteld - Het is gebleken dat mensen die aan schizofrenie lijden meer bacteriën van een bepaald soort in hun mond hebben. Bepalen of iemand aan de ziekte lijdt is nu heel simpel geworden; meer dan een wattenstaafje hebben artsen niet nodig. 3. Hartimplantaat zonder operatie - Een man uit Minneapolis kreeg in april een hartimplantaat door middel van een cathether. Daardoor is geen grote operatie meer nodig en het hart hoeft ook niet meer stilgezet te worden. Dat is goed nieuws voor zwakke patiënten. 4. Onfeilbare contraceptie - Steeds meer vrouwen maken gebruik van een nieuwe vorm van contraceptie die heel lang werkt en die onfeilbaar zou zijn. Het is ook nog eens simpel in het gebruik want het hormonale middel wordt via de arm ingebracht. 5. Het 3D-printen van de luchtpijp - Het is artsen gelukt menselijk kraakbeen te 3D printen. Zo werd bijvoorbeeld een luchtpijp geprint die een exacte kopie was van de oude. Ook deeltjes van de luchtpijp die vervangen moeten worden, kunnen worden geprint. Daardoor hoeven patiënten ook niet meer zo lang onder zeil. 6. Je darmen kunnen helpen bij angst en depressie - Mensen die probiotica slikten, bleken minder aandacht te besteden aan negatieve prikkels en meer oog te hebben voor positieve prikkels. 7. Sterke benen helpen tegen dementie - Wie regelmatig de benen traint, kan zich beter wapenen tegen dementie. Niet alleen verbetert het geheugen, ook krijgen de hersenen een groter volume en 'lege plekjes'.              

Bron(nen):   Huffington Post      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  “4. Onfeilbare contraceptie – Steeds meer vrouwen maken gebruik van een nieuwe vorm van contraceptie die heel lang werkt en die onfeilbaar zou zijn. Het is ook nog eens simpel in het gebruik want het hormonale middel wordt via de arm ingebracht.”

  Nieuwe vorm van contraceptie? Zoveel domheid kan enkel op WIK

  “After nearly disappearing from the market 30 years ago, the once rarely used long-acting reversible contraceptive is now the fastest-growing birth control method among American women.”

  Het gaat hier dus over, je raadt het nooit , een spiraaltje (UID)

  • FMYO

   idd de geboden samenvatting slaat de plank 100% mis. Erg erg slordig, alle bronnen nalopen is zo wel steeds nodig. De Telegraaf doet het niet beter:)

   (in antwoord op Blargh)
  • jan bosscher

   Spiraaltje door de arm?

   (in antwoord op Blargh)

Reacties niet toegestaan