De twijfels van een deskundige over kokosolie

Kokosolie heeft een geweldige opgang gemaakt. Zoals alles van de kokosnoot. Terecht? Voedingsdeskundige Cynthia Sass heeft niets tegen kokosolie, maar de wonderen die er aan worden toegeschreven zijn er niet.

– Het helpt misschien een heel klein beetje bij lijnen, maar die bijdrage is te verwaarlozen

-Koksvet is amper beter voor je hart dan andere vetten

-Kokosolie toevoegen aan je koffie is een raar idee, behalve als je het lekker vindt. Gezond is het niet.

-Frituren in kokosolie kan, maar heeft geen gezondheidsvoordelen. Voor je gezondheid kun je het beste extra vergin olijfolie gebruiken. En voor je gezondheid is de temperatuur van de olie belangrijker dan de herkomst. Bij de juiste temperatuur neemt je voedsel zo min mogelijk olie op. Nadeel van kokosolie is dat het niet zonder smaak is. In sommige gerechten is dat juist een voordeel. Dus een schotel van Marokkaanse linzensoep maken kan prima met kokosolie. Maar verwacht niet dat je er magerder van wordt of langer door zal leven, schrijft Cynthia Sass.

Bron(nen):   Southern Living