Een nieuw goedbetaald commissariaat voor Wim Kok

Politiek
door Admin
donderdag, 17 april 2014 om 7:00
welingelichtekringen header 1
Maar in China worden mensen juist kostbaarder naarmate ze ouder worden, dus in daar kan Kok zijn ervaring en netwerk juist te gelde maken.
Kok werd voor de post niet benaderd door Wellink, maar door Jenny Shipley, de voormalig minister-president van Nieuw Zeeland, die commissaris was bij de China Construction Bank. Kok kent haar van de Club de Madrid, een organisatie van oud-regeringsleiders die hij tot dit jaar voorzat, schrijft De Volkskrant.
Het bestuur van de in Peking gevestigde en in Hong Kong en Shanghai genoteerde China Construction Bank vergadert minimaal zes keer per jaar. 'Weliswaar is het in principe mogelijk aan een beperkt aantal besprekingen van de board telefonisch deel te nemen, maar in verreweg de meeste gevallen reis ik daarvoor naar China', laat Kok weten. ''Weliswaar is het in principe mogelijk aan een beperkt aantal besprekingen van de board telefonisch deel te nemen, maar in verreweg de meeste gevallen reis ik daarvoor naar China', laat Kok weten. Koks eigen vergoeding is 360 duizend rembini, zo'n 42 duizend euro.