Vergeet de avocado: dit is het nieuwe superfood

Een goed hipsterhapje is niet compleet zonder avocado, maar daar zal weldra verandering in komen. Niet de avocado maar het pandanblad is het superfood van 2017.

Het blad is afkomstig van de schroefpalm en wordt al jaren gebruikt in de Indonesische keuken. De vanille-achtige smaak is een uitstekende natuurlijke zoetstof. Maar belangrijker: pandan is heel Instagrammable. De groene kleur en het mooi vorm gegeven blad doen het uitstekend op foto’s.

“Dit is de nieuwe matcha,” aldus de bekende tv-kok Nigella Lawson. “Wie weet heb ik het mis, maar in Amerika wordt het tegenwoordig meer en meer gebruikt in de keuken, en dan vooral bij bakrecepten.”

Ze zou het zomaar eens bij het rechte eind kunnen hebben. Toen ze avocado gebruikte in haar programma steeg de verkoop ervan met dertig procent. De opkomst van het pandanblad lijkt dus slechts een kwestie van tijd.

So, The Independent quoted that Nigella Lawson said pandan is the new matcha. I'm silently hoping prices do not soar for this ingredient or I will need to get mum to concentrate on growing these herbaceous plant in her back garden to ensure my constant supply of pandan. . This is kuih dadar, Malaysian pancake filled with desiccated coconut. . #pandan #theindependent #kuihdadar #ketayap #pancake

Een bericht gedeeld door Vi Vian (@vivwoo) op

Delicious #pandan infused #sago with smoky palm sugar and coconut milk. Like an Asian rice pudding but yummier 😂 cheeky Kuih lapis by The Little Kueh Company

Een bericht gedeeld door Wild Serai Supperclub&Pop up (@wildserai) op

Bron(nen):   HLN