Robin Martens over opstootje: ik wilde dat de agent stopte

Robin Martens heeft in de talkshow van Beau van Erven Dorens geëmotioneerd haar kant van het verhaal gedaan over het opstootje met de politie afgelopen zaterdag in Castricum. De actrice herhaalde opnieuw dat ze de agent niet heeft geslagen.

Robin raakte naar eigen zeggen in paniek toen ze zag dat haar beste vriend "in het gezicht werd geslagen" door de agent. "Ik ben er toen impulsief naartoe gelopen. Het enige wat ik wilde was dat de agent stopte", vertelt Robin. "Ik was aan het schreeuwen en raakte heel erg in paniek. Ik heb toen geprobeerd de agent van hem af te duwen." De voormalig Goede Tijden, Slechte Tijden-actrice heeft "in haar beleving en herinnering" de agent niet geslagen, maar erkent wel dat ze tegen hem heeft geschreeuwd en hem heeft geduwd.

In het programma, waar ook haar advocaat Peter Plasman aanwezig was, biedt ze haar excuses aan aan de agent. "Als hij is geschrokken doordat ik schreeuwde of hem duwde, dan zeg ik daar vanuit mijn hart 'sorry' voor", aldus de 27-jarige actrice, die zegt niet tegen onrecht te kunnen. "Ik kan het niet aanzien als iemand van wie ik zoveel hou zo wordt toegetakeld."

De officier van justitie zal in november met Robin spreken en pas daarna beslissen hoe de kwestie wordt afgehandeld.