Marilyn Monroe belde Jackie Kennedy over haar affaire met John F

Het is amper een onthulling dat Marilyn Monroe een relatie onderhield met John F Kennedy, toen die president was van Amerika. Maar een boek van een goede journalist, Christopher Andersen, voegt een nieuwe bewering toe die prikkelt. Het boek gaat over de ingewikkelde relatie tussen de president en zijn vrouw. Titel: These Precious Few Days: The Final Year of Jack with Jackie. Volgens het boek wist Jackie alles van de buitenechtelijke activiteiten van haar man. Maar alleen over de affaire die hij had met Monroe wond zij zich op. Allereerst omdat ze bedacht wat een geweldige rel er zou ontstaan als het zou uitlekken. En Monroe leek daarop uit. Ze zou Jackie ook een keer rechtstreeks te hebben gebeld. "Ik word de vrouw van jouw man". Het antwoord van Jackie zou zijn geweest: "En dan ga jij in het Witte Huis wonen met alle zorgen die daarbij horen en ik ga weg?" Tegen haar vriendin Jeanne Carmen zou Monroe het ook hebben gezegd: "Kun je het je voorstellen; ik als first lady  in het Witte Huis?"

Bron(nen):   Newser      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Monroe was geestelijk dan ook verre van in orde. Beter gezegd; ze was compleet gestoord.

  Haar dood is dan wel weer voer voor speculatie en complotdenkers.
  Allemaal niets van waar. Monroe nam een overdosis en Oswald handelde alleen. C’est ça.

  • Templein

   Was u er bij?
   Marilyn Monroe was een slimme en voor die tijd mooie filmster. Maar een relatie met een mooie, rk rijkeluiszoon en dan ook nog minister-president zal niemand onberoerd laten. Passie, veel stiekems en de ander die de spelregels bepaalt.

   Wie blijft daar onberoerd bij?
   En dan ook nog een geheime dienst met zijn eigen regels.

   Overigens, ik was er ook niet bij.

   (in antwoord op Genuine_Defector)
   • Genuine_Defector

    Ik wel, ik heb een geheime poort gevonden achter het eethuis van Al Templeton. Daarmee kan ik naar de jaren ’60 reizen.

    Meer serieus. Er is inmiddels zeer veel onderzoek gedaan naar én Monroe én de moord op JFK. Deze serieuze onderzoeken wijzen allemaal in dezelfde richting. Monroe nam een overdosis en Oswald handelde alleen. Niks geheime dienst, maffia, Cuba of Rusland, Johnson of Texaanse oliemagnaten of zelfs RFK die erachter zouden zitten. Ik ben geen complotdenker en bij zo’n overdaad aan onderzoeken die vrijwel allemaal eensluidend zijn, trek ik bovenstaande conclusies. De meeste kritiek daarop komt uit dubieuze hoek.

    Mocht u tijd en zin hebben:
    http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1301102
    http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/6435/maarten-van-rossem.html#

    Overigens zegt u het wel goed: voor die tijd mooi.
    Ik heb er persoonlijk nooit veel aan gevonden, aan die Monroe. Lelijk? Nee, absoluut niet. Maar ze was ook geen Helena, als u het mij vraagt.
    Ik ben zelf overigens bijzonder lelijk, dus ik weet waar ik het over heb.

    (in antwoord op Templein)
    • Templein

     Dank voor de uitvoerige reactie.

     Persoonlijk houd ik alle opties open over de onderzoeken. Er gingen heel wat bekende Amerikanen kapot in die tijd. Zoals de broer van John Kennedy en Martin Luther King. Het blijft een cowboyland, ondanks de vele successen op talloze gebieden.
     Deze week komt er weer een nieuwe theorie over John Kennedy. Over de tweede kogel die de dood veroorzaakte.

     Morgenochtend ga ik uw link bekijken.

     (in antwoord op Genuine_Defector)
     • Genuine_Defector

      De links zijn verder niet heel bijzonder. Maarten van Rossem over de moord op jfk. Er zijn wat dat betreft wel betere docu’s op bijv. YouTube. Maar dat weet u zelf vast ook wel.

      Het boek (van Stephen King over de tijdsportaal) is daarentegen wel erg vermakelijk. Althans, ik heb er erg van genoten.
      http://nl.m.wikipedia.org/wiki/22-11-1963

      Ik had inderdaad iets vernomen over die nieuwe theorie. Dank voor de attendering. Want hoewel ik de complotten wat jfk betreft niet geloof, vind ik ze wel hoogst interessant. Zal het in de gaten houden.

      (in antwoord op Templein)

Reacties niet toegestaan