’Prins Andrew voelde zich thuis op ’pedo-eiland’ Jeffrey Epstein’

De Engelse prins Andrew blijft volhouden dat hij Jeffrey Epstein amper kende. En dat hij dus ook geen 'gebruik heeft gemaakt' van diens voorraad jonge meisjes.

Maar twee beheerders van diens prive-eiland Little Saint James herinneren zich de prins als vaste bezoeker. Jeffrey Epstein kocht Little Saint James, waar hij jarenlang jonge vrouwen zou hebben misbruikt, in 1998 en huurde managementpaar Miles en Cathy Alexander in voor het beheer van het eiland. „Ik was werkzaam als eilandmanager en Cathy nam de taak van huishoudmanager op zich”, legt Miles uit in de Channel 4-documentaire Ghislaine Maxwell: Making of a Monster.

Naast de vele vrouwen waren er ook prominente gasten op het eiland aanwezig. Zo ook de Britse prins Andrew, herinneren de Alexanders zich. „Hij is een aantal keer op het eiland geweest”, weet Miles. „De eerste keer was hij daar alleen. De andere keren vergezelde Ghislaine hem.”

Naar verluidt konden de hertog van York en Maxwell het goed met elkaar vinden. „Ze waren goede vrienden, dat was duidelijk te zien”, vertelt Cathy. „Ze hadden ontzettend veel lol met elkaar.” De sfeer zou zelfs zo gemoedelijk zijn geweest dat Andrew zich ’ontzettend thuis’ voelde op het eiland. „Hij was zo ontspannen dat hij soms gewoon de deur naar de keuken opende en aan mij vroeg: ’Wat gaan we eten?’ Het eiland voelde echt als een thuis voor hem.”

Bron(nen):   The Sun