Dode en gewonden door zandstorm op Spaans festival

Op het Spaanse festival Medusa zijn een dode en zeventien gewonden gevallen door rondvliegende decorstukken. Meerdere delen van het decor werden in de nacht van vrijdag op zaterdag losgerukt door een harde wind.

Het meerdaagse festival op het strand van Callera, met op het affiche namen als Afrojack, David Guetta en Steve Aoki, werd onverwachts getroffen door een zandstorm. Spaanse media berichten over windstoten tot 65 kilometer. Van de gewonden zijn er drie ernstig aan toe, de rest liep lichte verwondingen op. De Spaanse hulpdiensten melden dat de slachtoffers naar verschillende ziekenhuizen zijn gebracht.

Op videobeelden is onder meer te zien dat losgekomen delen van het decor door de lucht vliegen en bezoekers proberen te ontsnappen aan de zandstorm. Het terrein werd ontruimd om het werk van de hulpdiensten te vergemakkelijken.

De organisatie heeft het evenement momenteel stilgelegd. Medusa begon woensdag en zou nog tot en met maandag duren. De Spaanse krant El País meldt dat in totaal zo'n 320.000 bezoekers werden verwacht.