Slachtoffers Jumbo-rel Glennis Grace liepen verwondingen op

De twee Jumbo-medewerkers die betrokken waren bij het geweldsincident met zangeres Glennis Grace, hebben daar bloeduitstortingen, schaafwonden, een hersenschudding en zwellingen aan overgehouden. Dat heeft de politie in februari vlak na het incident in de supermarkt geconstateerd, zo meldde de rechter in Amsterdam woensdag tijdens de strafzaak. Glennis Grace moet daar voorkomen op verdenking van doodsbedreiging.

Een van de medewerkers had een bloeduitstorting, een gezwollen wang en een schaafwond op de lip. De ander had een bloeduitstorting aan het oog, aan de wang, aan het linkeroor, een hersenschudding en een zwelling op het achterhoofd. De mannen zijn allebei meerderjarig.

De rechtbank behandelt de hele dag het geweldsincident van 12 februari in een Jumbo-filiaal in Amsterdam. Glenda Batta, zoals de zangeres echt heet, ging daar samen met onder anderen haar ex-partner Dion K. "verhaal halen" omdat haar zoon met een "gehavend" gezicht thuis was gekomen na een bezoek aan de winkel. Op de beelden die tijdens de zitting werden getoond was onder meer te zien hoe Batta een eerste klap uitdeelt en een knietje geeft aan een supermarktmedewerker in het kassakantoor.

De 44-jarige zangeres staat net als zes andere verdachten voor de rechter op verdenking van doodsbedreiging. Haar zoon Thony en zijn vriend komen donderdag tijdens een besloten zitting voor omdat zij minderjarig zijn. Woensdag staan ook Batta's ex-vriend Dion K. (27), Thony's neef Jonathan L. (20), Reginald K. (51) - de vader van Thony's vriendje - en Mohammed K. (21) voor de rechter. Die laatste is niet aanwezig en wordt vertegenwoordigd door zijn advocaat.