Manuel Venderbos eet maand alleen zoetigheid

Manuel Venderbos keert in maart terug op televisie. Voor het nieuwe RTL5-programma Galileo gaat hij een bizar experiment aan: Manuel gaat een maand lang alleen maar zoetigheid eten. Hij begint donderdag aan zijn dieet van koek, snoep en colalolly's.

"Ik denk dat de eerste dagen geen straf zullen zijn. Ik zal met plezier nog een extra roze koek opeten. Maar daarna zal het me wel tegen gaan staan, vermoed ik”, zegt Venderbos in Metro. "In dertig dagen zal ik 30 kilo suiker eten. Dat eet een normaal mens in anderhalf jaar.”

De voormalig EO-presentator wil aantonen hoeveel suiker er in producten zit en wat het effect van te veel suiker is op het lichaam. "Ik vind dat heel belangrijk. Ik denk echt dat een groot deel van onze doelgroep nog altijd niet beseft wat suiker met je doet en waar het allemaal in zit.”

Het experiment brengt gezondheidsrisico's met zich mee. "Er is mij verteld dat mijn bloeddruk zal stijgen, dat ik me door al die sugar rushes vaak neerslachtig, futloos en moe zal voelen, dat ik diabetespatiënt kan worden, mijn lever overuren gaat draaien en ik minimaal 5 kilo ga aankomen. En oh ja, ik zal verslaafd raken aan suiker."

Galileo wordt vanaf 7 maart uitgezonden op RTL 5 en wordt gepresenteerd door Luuk Ikink.