DWDD en de pijnlijke afgang van Freek

Freek was bij DWDD, want er moet een boek+cd+DVD+EL (€ 99) worden verkocht. Freek de Jonge zette vijftig jaar geleden met Bram Vermeulen zijn eerste stappen in het cabaret als Neerlands Hoop in Bange Dagen. En dat zullen we weten. Er is dus die herdekingsdoos en een speciaal optreden in Carre met onder anderen Spinvis, Tim Knol en Paul de Munnik. Vandaag dus DWDD met een scherpe Matthijs.
Het gesprek met Matthijs was pijnlijk. Matthijs probeerde te snappen hoe en waarom Freek destijds Bram Vermeulen aan de dijk zette. En waarom hij Bram nooit steunde in diens nieuwe loopbaan. Freek kwam er niet uit. Pijnlijk was ook hoe Freek toegaf dat hij nu graag profiteert van de status van BN-er, terwijl hij neerkeek op het establishment toen hij er nog niet bijhoorde. Nu is hij blij dat hij langs de rij kan lopen bij een bioscooop. De rij is voor het plebs.
En nog erger: in het liedje dat hij zong raakte hij 4 keer de tekst kwijt, zelfs toen hij een verfrommeld blaadje uit zijn zak had gehaald waar de tekst op stond. Het werd al met al tamelijk pijnlijk. Lucky TV live, zoals iemand twitterde.