Dotan zei bij RTL Late Night opnieuw sorry. Wie gelooft hem?

Zanger Dotan bood gisteravond bij RTL Late Night opnieuw zijn excuses aan, maar waarvoor eigenlijk? Niet voor waar de Volkskrant hem van beticht.

Het is de perfecte reactie van een leugenaar die weet hoe hij met de media en zijn fans moet omgaan: Dotan geeft wél toe dat hij ooit, toen hij nog ‘jong en naïef’ was, een paar nepprofielen heeft aangemaakt, maar niet dat hij die profielen nu nog steeds gebruikt en dat de verzonnen verhalen uit zijn koker komen.

Over de leukemiepatiënt die hij een hart onder de riem zou hebben gestoken houdt hij vol dat hij het verhaal slechts niet ontkend heeft, maar het ook niet heeft bedacht. De ontmoeting met een fan in het vliegtuig zou wel echt zijn gebeurd, beweerde de zanger gisteren bij Humberto Tan. De Volkskrant stelde dit weekend daarentegen dat die verhalen bewust verzonnen zijn.

Imagodeskundige Bart Maussen verwacht zelfs dat Nederland Dotan zal vergeven. “De excuses die hij maakte en emoties en kwetsbaarheid die hij toonde in een Facebook-filmpje komen honderd procent echt op mij over. Dit is een meesterzet.” Dotan is als leugenaar natuurlijk een geoefend acteur. Maar iemand die zo graag in het openbaar verklaart wat voor een verschrikkelijk goed mens hij is, kan hier toch niet mee wegkomen?

Voormalig artiestenmanager Henkjan Smits merkt in het AD terecht op: “Dotan roept al jaren dat hij alleen houdt van mensen die honderd procent echt zijn en naar buiten treden zonder holle frases of overbodige make-up. Hij had in die lijn in het filmpje moeten zeggen: ik heb het om een specifieke reden gedaan. Maar dat doet hij dus niet.”

Bron(nen):   AD