Ariana Grande aangeklaagd wegens plagiaat

Volgens de Russische schilder Vladimir Kush zou Ariana Grande zich schuldig hebben gemaakt aan het stelen van zijn idee. Kush meent dat hij 20 jaar geleden een schilderij heeft gemaakt waarop een vrouw dansend in de vlam van een kaars te zien is, iets wat Ariana doet in de clip van haar nummer God Is A Woman. Voor Kush is dit genoeg reden om de zangeres aan te klagen. Dit meldt TMZ.

De video kwam uit in 2018 en werd gemaakt door het productiebedrijf Freenjoy, dat verantwoordelijk is voor veel clips van grote artiesten als Kendrick Lamar, Pink, Justin Timberlake, Travis Scott en The Weekend. Volgens Kush heeft Freenjoy er een handje van om artistiek werk van anderen te stelen. Zo zou zich eerder een collega kunstenaar gemeld hebben met een aanklacht dat zijn werk was overgenomen in een clip van Kendrick Lamar.

Vladimir klaagt Ariana en het productiebedrijf aan op inbreuk van copyright en wil een bevel om de betreffende video online te laten verwijderen. De clip God Is A Woman is inmiddels bijna 200 miljoen bekeken op YouTube.