Ophef: Amerikaanse zangeres draagt jurk naar Grammy’s met ‘Bouw de muur’ erop

De Amerikaanse zangeres Joy Villa veroorzaakte ophef tijdens de uitreiking van de Grammy’s gisteren. Ze droeg een jurk met daarop de tekst Build the Wall.

Daarnaast waren er op het gewaad van de Afro-Amerikaanse artiest bakstenen gedrukt. Om haar nek hing schrikdraad en op haar hoofd droeg ze een diadeem met scherpe punten. En alsof haar standpunt nog niet duidelijk genoeg was, stond er op haar rode tasje de tekst Make America Great Again. 

In een interview op de rode loper legde de 31-jarige zangeres haar outfitkeuze uit: “Ik geloof in de bouw van de muur om onze zuidgrens te beschermen. Niet om mensen buiten te houden, maar om de burgers in dit land te beschermen. Ik ben deels Latina, ik ben zwart en ik geloof in wat de president zegt. Deze jurk maakt dat duidelijk en ik houd ervan om een statement te maken.” De zangeres liet in het verleden al weten tegen abortus en illegale immigratie te zijn.

Op social media lokt ze veel heftige reacties uit, waaronder een veelzeggende: “Ieder jaar komt deze zwarte Trump-aanhanger, die kennelijk zangeres is, in de meest beledigende outfits naar de Grammy’s en elk jaar vragen mensen zich af: ‘Wie is Joy Villa?’ Stel je voor dat je je steeds als een clown moet gedragen om te worden opgemerkt.”

Vorig jaar verscheen Villa in een jurk met daarop een plaatje van een baby in de baarmoeder om haar anti-abortusstandpunt duidelijk te maken. Het jaar ervoor droeg ze een blauwe jurk met daarop de tekst Make America Great Again en de naam van Trump.

Bron(nen):   The Independent