Op vakantie gaan: hoe doe je dat?

Boeken
vrijdag, 01 juni 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Tips voor vakantiegangers - Organiseer een voorpretavond - Ga sporten aan het eind van je laatste werkdag - Gebruik op vakantie een andere shampoo dan thuis - Doe op je laatste vakantiedag iets bijzonders - Begin niet op maandag maar op woensdag weer met werken - Maak een fotoboek Dit zijn enkele tips uit het boek De kunst van het vakantievieren van arbeids- en organisatiepsycholoog Jessica de Bloom, die in augustus 2012 promoveert op dit onderwerp aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
De Bloom heeft in 3 studies de gezondheid en het welbevinden van meer dan 250 werkenden voor, tijdens en na hun vakantie in kaart gebracht. Haar wetenschappelijke inzichten heeft zij nu vertaald naar 60 praktische tips om het beste uit je vakantie te halen. Verder vind je in het boek ook interessante onderzoeksresultaten, zoals: 52% van de mensen maakt op vakantie iets vervelends mee.
De kunst van het vakantievieren. Praktische tips om het beste uit je vakantie te halen, Jessica de Bloom, ISBN 9789461055569, € 19,90