Heel veel kunst blijkt ook zonder subsidie te kunnen

Slechts 11 dans-, theater- en muziekgezelschappen zijn gestopt nadat ze hun subsidie zijn kwijtgeraakt. Dat blijkt uit een onderzoek van NRC Handelsblad. De krant onderzocht de gevolgen voor ruim 130 gezelschappen die door de forse cultuurbezuinigingen geen of veel minder subsidie ontvangen dan voorheen. Vijf gezelschappen overwegen nog of ze doorgaan of niet. Bij 39 groepen zijn mensen ontslagen. Volgens NRC zal er voor het publiek komend seizoen minder te zien zijn op de podia: 37 gezelschappen maken minder of zelfs geen nieuwe producties en gaan meer voorstellingen herhalen. Aan het onderzoek van de krant onder 136 gezelschappen deden er 102 mee aan het onderzoek.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. catchit64

    Wanneer de “kunst” van een zodanige soort of kwaliteit is dat het commercieel niet overeind te houden is kun je het gewoon opdoeken want dan is er kennelijk niet genoeg belangstelling voor.
    Waarom zou je dan nog de hobby van een enkeling blijven financieren.

  2. Pietje_Precies

    tjeetje, en we zijn nog steeds beschaafd. Mars der Beschaving? Mars der Huilebalken die geen gratis geld meer krijgen. btw het is crisis, overal vallen ontslagen, voor wie het nog niet opgevallen was. Waarom zou de cultuursector gespeend moeten blijven van ontslagen? rare lui.

Reacties niet toegestaan