Vanavond de ontknoping van Wie Is de Mol: het kan toch alleen maar Sarah zijn?

Vanavond wordt live in het Vondelpark in Amsterdam bekendgemaakt wie de Mol is van 2019. Is het actrice Sarah Chronis, zanger Nielson of nieuwslezeres Merel Westrik? Het blijft tot het laatst toe spannend.

Hoe populair de tv-show is blijkt niet alleen uit de duizelingwekkende kijkcijfers, maar ook uit de activiteit op social media. Dit jaar verschenen er meer dan 100.000 berichten op Twitter over het programma. Dat zijn er 1.700 per dag.

De afgelopen weken lijkt het er sterk op dat Sarah de Mol wel moet zijn: er zijn de overduidelijke acties om geld uit de pot te houden, het eeuwige gestuntel, maar ook het gezicht dat met de puzzelstukken in het water kan worden gevormd lijkt het meest op de actrice. En zelfs het rode jurkje in de slotaflevering heeft de vorm van een M.

Maar toch: is het niet de redactie die ons wil laten geloven dat het Sarah is? De foto in het water kan ook het gezicht zijn van de winnaar. Merel doet bovendien vaak erg raar. Ze lijkt verward en is er soms niet helemaal bij met haar hoofd, niets voor de slimme journalist. En Nielson is dan weer juist opvallend afwezig en weinig in beeld. Is het een simpele truc van de redactie om de verdenking van hem af te houden?

Als we kijken naar de polls dan zien we dat de bezoekers van de Wie Is de Mol-fansite vooral Niels verdenken (44 procent). Op de officiële website van de show zit 42 procent op Sarah en is Niels juist het minst verdacht. Goed om in het achterhoofd te houden is wie het minste geld heeft binnen gebracht. Na negen afleveringen is dat volgens YouTuber Gido toch echt Sarah met een kleine 1.540 euro. Merel staat fier bovenaan met ruim 2.470 euro.

Natuurlijk kan het ook zijn dat de Mol ervoor heeft gezorgd dat anderen minder geld binnenhaalden, maar hijzelf dat juist wel deed, want als je naar onderstaande tabel kijkt kun je toch weer gaan twijfelen. Wie stond er immers op de beste molposities? En wie was het meest succesvol in opdrachten?

Vanavond vanaf half negen zullen we het antwoord krijgen op de vraag: Wie is de Mol?