“Vertrek van Nederland uit de EU zou miljarden opleveren”

Als Nederland de Europese Unie zou verlaten, dan zou dat heel goed zijn voor de Nederlandse economie. Dat zegt Geert Wilders. Zijn partij heeft een Brits onderzoeksbureau (dat goed staat aangeschreven) de vraag gesteld wat er zou gebeuren als Nederland de EU uit ging. In het AD zegt Wilders dat uit het rapport blijkt dat zo’n stap zeer rendabel zou zijn.

Wilders baseert zich op een onderzoek dat zijn partij heeft laten uitvoeren door Capital Economics. Volgens het rapport kan Nederland veel gemakkelijker handelsbetrekkingen aangaan met andere landen wanneer allerlei EU-regels en verplichtingen wegvallen. Donderdag presenteert de PVV de uitkomsten van het onderzoek.

„Volgens premier Rutte komt het gras dan op de kades van de Rotterdamse haven te staan. Maar we zouden juist miljarden meer verdienen dan nu”, zegt Wilders in de krant.

„Ik ontken niet dat het ook geld zal kosten. In het begin is er een transitieperiode, bijvoorbeeld om de euro om te wisselen naar de gulden. Maar na die tijd zal de economie harder groeien dan nu. In 2024 is dat 10 procent extra en in 2035 zelfs 13 procent”, aldus de PVV-leider. „We willen ook geen hek om Nederland bouwen. We willen wel handel drijven met Europa, maar niet politiek gebonden zijn.”

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Mo Meta

  Zijn de politieke betrekkingen ook meegenomen in deze calculatie? Ik kan me voorstellen dat politieke betrekkingen minstens net zo belangrijk zijn als een aantrekkelijk economisch klimaat.

 2. De Staatsburger

  Goed om te lezen dat steeds meer experts de Heer Wilders gelijk geven.

  Grenzen dicht
  Gulden terug
  Nederland onafhankelijk!

 3. marianne martens

  Armatya Sen Nobelprijs, Hoogleraar Economie, vertelt dat de euro een misbaksel is.Je kunt nooit zoveel culturen achter 1 munt laten bewegen en ondersteunen.De laatste 14 jaar laten toch wel zien, dat er geen samenwerking is met rijken-armen, geen goede verdeling van de middelen. Net zoals in de oorlog ( zie Syrië ) doet de gewone man/ vrouw er helemaal niets toe ander zouden er wel hulpacties zijn opgezet voor de Grieken, Portugal, de wanhopige aangespoelden, voor medicijnen en voedsel e.a. zaken. Rodin staat als de grote Denkende,gelijkende Wilders op de foto.

 4. Hans_Vermeulen

  Euh, 2024? 2035? We kunnen niet eens meer voorspellen wat volgend jaar gebeurd. Alle voorspellingen van “gerenommeerde” bureaus’s als CBS, wereldbank en ja ook Maurice de Hond met zijn politieke barometer zitten er al jaren naast.

Reacties niet toegestaan