6 neurologische redenen waarom mensen slechte beleggers zijn. Vooral mannen

1. Als je een groep mannen vieze plaatjes van meisjes laat kijken en hen dan laat kiezen uit beleggingsopties kiezen ze veel riskantere dan wanneer ze eerst nette plaatjes hebben gezien
2. Onze hersenen zijn beter in staat risico's te analyseren in een rustige samenhang dan in een onrustige. Bach helpt beter dan RTL 7.
3. Als mannen een voorstel hebben gedaan stoppen hun hersenen met de analyse. De hersenen van vrouwen gaan gewoon door met onderzoek of ze wel het juiste voorstel deden.
4. Mensen zijn de enige dieren die in staat zijn bevrediging uit te stellen. Dat vermogen zetelt in de prefrontale cortex. Maar die werkt pas goed als hij rijp is. Dat is gemiddeld als je 30 bent en bij mannen later dan bij vrouwen.
5. Oxytocine komt vrij als we interactie hebben met anderen. Dus ook als we de kudde volgen. Dat verklaart onverklaarbare bubbles.
6. We zijn voorbestemd om meer te houden van onze eigen soort, ras, familie, dan van het onbekende. Dat geeft  bij het maken van investeringsbeslissingen een hinderlijke vertekening.

Bron(nen):   Business Insider  Guardian