De verrassende economische grafiek van deze zomer

Al sinds de crisis van 2008 gaat het herstel van de economie in de VS sneller dan dat van Europa. Europa kreeg dankzij de euro een tweede crisis te verwerken, die in 2011-2013 toesloeg. Die tweede crisis zou voorbij zijn. Maar wie naar deze grafiek kijkt van de afgelopen zomer ziet wat anders: krachtig herstel van de VS en een achteruitgang van de groei in de EU.economic-surprises-3

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  De socialistische inslag van Brussel is de oorzaak van alle ellende.

  • vandehoedenderand

   Da’s niet zozeer weer eens de schuld van Brussel of de EU, maar van Europa. Europa is een socialistisch continent.

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. vandehoedenderand

  Kwantitatieve versoepeling lijkt dus te werken. Los daarvan, de VS lopen altijd voor op Europa. De verdeeldheid op dit continent is de oorzaak van veel ellende. Echte hervormingen worden niet doorgezet. Nationale belangen worden nog steeds te belangrijk gevonden. Men zal het hier nooit leren. De middeleeuwse ministaat-idee zal voorlopig nog de boventoon voeren. Met alle ellende van dien. De twee grote oorlogen zijn ook voornamelijk te wijten aan die verdeeldheid in Europa.

  • RhodBerth

   Europa heeft de euro crisis gehad die voor de 2e dip zorgde. Die had de VS niet. Logisch dus dat zij alweer een end voorlopen.

   En je weet dus ook meteen wat er bij ons gaat gebeuren over 1 jaar.

   Verder mogen we blij zijn. Onze economie gaat toch wel weer omhoog. Wees blij dat wij dan niet een schuld van duizenden miljarden extra hebben.

   (in antwoord op vandehoedenderand)

Reacties niet toegestaan