Verzekeraars worden rijk van zorgverzekering

De vier grote verzekeraars hebben 9,7 miljard euro in kas, 5,8 miljard meer dan wettelijk verplicht is. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat Achmea, CZ, Menzis en VGZ, samen goed voor 90 procent van de markt, vorig jaar opnieuw meer winst hebben gemaakt: 1,4 miljard euro in totaal. Dat is 16,8 procent meer dan in 2012.
De bond vindt dat de verzekeraars veel te veel geld in kas houden en pleit voor lagere zorgpremies. De verzekeraars hebben in 2013 per zorgverzekerde 116 euro winst gemaakt. Op alleen de basispremie gaat het om een winst van 84 euro. ,,Dat bedrag moet terug naar verzekerden,'' vindt Sandra de Jong van de Consumentenbond. Volgens de bond kan de zorgpremie nog wel verder omlaag. Verzekeraars zetten al jaren in op fraudebestrijding, zorgverspilling en een inkoopbeleid voor goedkopere medicijnen. Dat betaalt zich inmiddels uit. De bond vindt het dan ook niet meer dan eerlijk dat de zorgverzekering wordt verlaagd en de consument eenmalig een paar tientjes in eigen zak kan steken.

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Gedupeerde Aegon en Unive

  Brand kan ook elk bedrijf of iedereen treffen. Ondanks alle veiligheidsmaatregelen ontstaat brand in http://www.tovenaarsberg.stadshuys.nl verzekerde som 1.5 miljoen incl. Bedrjjfschade. Bij normale verzekeraars krijg je meteen een voorschot na deze dramatische gebeurtenis. Unive echter weigert dekking met onjuiste argumenten hoeft dan geen voorschot te betalen tenzij de rechter anders beslist. Na 1 1/2 jaar positieve uitspraak: voorschot! de rechter spreekt niet uit “welk bedrag op basis van verzekerde som en wanneer die betaald moet worden “. Unive stelt pas na 3 jaar! Het schadebedrag vasf veel lager dan verzekerde som.
  Daarom nieuwbouw kosten 1.2. miljoen onmogelijk, de bedrijfschade wordt niet uitgekeerd want alleen bij herstart! Ook handhaaft Unive de herbouwplicht, waarna Unive het dossier wil sluiten op dagwaarde! Dat betekend: na verrekening van alle kosten in procedure en vervolgschade herhuisvesting, advocaat kosten enz. de hyptheek van € 450.000 niet afgelost kan worden. Blijft restschuld van
  € 125.000

  • Windows 8

   Grappig…

   “Als u NU belt kunt u vannachtmet 10 % korting
   in De Tovenaarsberg slapen.”

   Toch maar eens de site plat leggen? 😀

   (in antwoord op Gedupeerde Aegon en Unive)
   • Gedupeerde Aegon en Unive

    Wat grappig? Helaas sprookjes bestaan niet,…meer,….Er was eens…..een prachtig sprookjes Hotel, de Tovenaarsberg. Totdat Unive de schade op normale wijze afhandeld blijft deze site in de lucht als waarschuwing! Het nr. 0591-……is na de brand meteen afgesloten! Maar op de site staat het mobiele nr. Wie dat belt kan ik misschien een ander adres aanbevelen en/of mijn horror verhaal 6 jaar Unive ellende vertellen. De verzekeraars zoals ook Nationale Nederlanden en Interpolis maken forse winst ten koste van gedupeerde verzekerden!

    (in antwoord op Windows 8)
    • Windows 8

     Dat het leek alsof je nog kon boeken = grappig.
     Uw ervaring met verzekeraar is helaas geen grap maar troost u, ook in BE wordt dezelfde procedure toegepast. Ondanks duidelijke verklaring (op papier) leidinggevende die fout toegaf, ben ik naar de rechtbank moeten stappen voor mijn geld.
     3 jaar voor 3000 euro

     (in antwoord op Gedupeerde Aegon en Unive)
     • Gedupeerde Aegon en Unive

      Dankuwel voor uw begripvolle reactie! Kan nog erger, 6 jaar ellende voor meer dan 1/2 miljoen! En nog wordt het niet op normale manier opgelost.

      (in antwoord op Windows 8)
  • marianne martens

   Aegon, Unive, Achmea, Menzis, Delta Loyd, Nationale Nederlanden zijn o.a. de uitvoerders met een “scrump” mentaliteit. De VVD met inderdaad die vreselijke VVD’er,Hoogervorst, vooral Wiegel en de Graaff hebben op verschillende posities een plan be (kok) stooft waarin zij met alle hielenlikkers tot overeenkomst kwamen, in deze sector geen marktwerking terwijl door dezelfde kikkers gekrijst werd, meer marktwerking. Het resultaat is dat wij, allen minder zorg krijgen, meer premie, absoluut onbetrouwbare bestuurders, waar de klant geen weerwoord tegen heeft. Bij normale fatsoenlijke verzekeraars, u zegt het zelf al, krijg je een voorschot, dit “schuim der aarde” doet het, ook al staat het in het reglement, niet, gewoon, gewoon niet.
   Men kan doorstrijden maar deze grove instituties speculeren op het energieverlies van de gedupeerden. Zie ook de schandelijke benadering van de klokkenluiders in dit land. Wens u toch nog succes met het verkrijgen van het verschil, heeft u ook medestanders?

   (in antwoord op Gedupeerde Aegon en Unive)
   • Gedupeerde Aegon en Unive

    De medegedupeerden zijn murw kapotgemaakt door machtsmisbruik verzekeraars. Vlakvoor de zitting in Leeuwarden waar op op 26 april 2010 de waarheid over de misleidende handelspraktijken door Unive bekend zou worden! Fax van Unive de claim mbt de brandschade van gedupeerde uit ‘t Zandt slachtoffer van brandstichting door pyromaan zou betaald worden + alle advocaatkosten. Unive had ten onrechte beweerd dat de brand was ontstaan door “oude” oliekachel. En de “bewijzen” (sloopkosten € 65.000 voor rekening gedupeerde) 3 dagen na de brand laten verwijderen Zitting geschorst daarna nog 1/2 jaar ruziën met Unive over het schadebedrag veel minder dan de verzekerde som uiteindelijk heeft de man toegegeven “om er vanaf te zijn”. Voordat hij ook maar 1 Eurocent van Univé kreeg eerst een zwijgplicht verklaring tekenen! Dit is recht in Nederland? Het recht van de sterkste?

    (in antwoord op marianne martens)
    • marianne martens

     U heeft gelijk dat de mentaliteit in Nederland op een darwinistische wijze is veranderd,zelf schieten helaas toch woorden van barbarij door mijn hoofd als er zoveel mensen alsmaar lichamelijke en mentale schade lijden door degenen, die zich moreel niet meer verplicht voelen om voor een zekere samenhang en rechtvaardigheid in de samenleving te zorgen. Inderdaad het Recht van sterkste, maar de z.n sterkste komt in zijn kreukelige isolement, gehaat en geminacht door zijn omgeving bv Scheringa. Modern drama? Het gebeurt teveel en te grof.Hoop dat de kapotgemaakte weer herstellen. Net kwam ik iemand tegen bij de supermarkt, ook veel meegemaakt, zij zei:” positief blijven”. Licht verward dacht ik: ” hoe kun je heden ten dage alsmaar positief blijven”? Een befaamde journalist heeft eens geschreven, vanwege het onbenul van de dorps-regionale kranten die op de hand zijn van de Gemeenteraden etc., een website beginnen in de regio, doen, doen. Was echt prikkelend en positief. Maar hoe doe je het voor de door u beschreven zaken e.a.

     (in antwoord op Gedupeerde Aegon en Unive)
 2. Linda

  Als je niet kunt betalen dan wordt er heus geen CVZ ingeschakeld hoor bij CZ en zilveren kruis krijg je sowieso incassobureaus op je dak en als je dan nog niet kunt betalen omdat je met een beslagvrije voet zit komen er net zo leuk nog gerechtskosten bij… Nee pas als je de WSNP als enige uitweg ziet en daar in zit dan pas laten ze je met rust. Zit je in de WSNP dan heb je een bewindsvoerder die de kosten hoger laat oplopen zodat ze meer geld aan je kunnen verdienen. Hoe triest is Nederland geworden.

 3. Rinus57

  Dit was de bedoeling toch , lekker zakken vullen en de dombo’s laten opdraaien voor gelede zorg .
  Was het niet zo dat voormalig minister van volksgezondheid Hans Hoogervorst ( VVD ) de marktwerking erop losgelaten heeft .
  Ziedaar het resultaat , de rupsjes nooit genoeg hebben hun kans schoon gezien met steun van een VVD’er , om rijkelijk hun zakken te vullen , en waren zeer dankbaar dat de overheid zich in dit financiële walhalla terug trok .
  2006 heeft H.H. de zorgverzekering ingevoerd , al 8 jaar lang groeide de maatschappijen hun vermogen , en pas nu gaan wij het vermelden .
  Hoeveel schade hebben zij de medemens berokkend , die hun premie en de eigen risico niet meer konden betalen .
  Dat een mens ligt te creperen en niet meer naar de docter gaat omdat hij of zij het domweg niet meer kan betalen maakt niet uit , als hun elite feestje van de verzekeringsmaatschappijen maar doorgang kan vinden .

 4. Gedupeerde Aegon en Unive

  Dank jewel Marianne, vandaag het berichg over 6 jaar ellende door de onrechtvaardige schadeafhandeling gestuurd naaf alle mij bekende emaildressen van Unive, misschien gaat hun geweten spreken, ook naar alle redacties en nog naar veel politici hopenlijk worden deze oneerlijke handelspraktijken door banken en verzekeraars aangepakt!

 5. utsjaermets

  Goh, gingen die verzekeraars voor de winst ??? Maar dat is niet aardig hoor…Ik meende dat als marktwerking zou leiden tot …Excusez le mot, ik maak van dichtbij teveel mee mbt nobele ‘marktwerking-verbeterende’ verzekeraars en degenen die dat gedrag mogelijk maken. Dat in zo’n rijk land onze oudere, hulpbehoevende medemens zo behandeld wordt, is een grof schandaal. Equivalent qua immoraliteit aan ISIS maar dan in eigen land. Ik weet waarom ik stem maar het helpt niet !!!!!!

 6. Volledig

  20% van Nederland stemt nog steeds op de VVD.

 7. Dead Silence

  Een vriend van me werkt bij VGZ. Het is daar luilekkerland. Ze schijnen daar weinig te weten en te kunnen als je een baan in de industrie gewend was.

Reacties niet toegestaan