Sander Schimmelpenninck: ‘Fuck Madelon Vos en al dat andere finfluencetuig’

Columnist en podcastmaker Sander Schimmelpenninck maakt zich weer eens lekker (en terecht) kwaad. Dit keer legt hij de vinger op de zere plek bij de financiële (crypto)influencers op social media en hun hypocriete verdienmodellen.

De overheid heeft een subsidieregeling in het leven geroepen om werkenden en werkzoekenden bij te scholen of te ontwikkelen en zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Ze mogen maximaal duizend euro uitgeven aan STAP-cursussen (STimulans ArbeidsmarktPositie). De screening van deze cursusaanbieders door de overheid laat volgens Schimmelpenninck nogal wat te wensen over.

In zijn column voor de Volkskrant schrijft hij: “Zo kreeg zelfbenoemd cryptogoeroe Madelon Vos groen licht voor een STAP-cursus waarbij ze onnozelaars 'technische analyse' leert, oftewel hoe je de koersontwikkeling van onvoorspelbare cryptomunten voorspelt. Hoe iemand daarmee zijn kans op de arbeidsmarkt vergroot, is mij een raadsel.”

“Maar dat is nog niet het ergste. De cryptocommunity leeft op rabiaat anti-overheidssentiment en indoctrineert jongeren met een libertarisch en egoïstisch wereldbeeld, met een flinke overlap tussen extreemrechtse complotdenkers en de cryptocommunity als gevolg. Zo subsidieert de overheid dus haar eigen sabotage”, aldus de columnist.

Schimmelpenninck schrijft bijgaand op Twitter: “Fuck Madelon Vos en al dat andere finfluencetuig. Voortdurend de overheid ondermijnen en met extreemrechts in bed liggen, maar wel aankloppen voor STAP-belastinggeld.”