Niemand wil nog manager worden

Onlangs is aan duizenden Amerikanen in een enquête gevraagd of ze interesse hadden in een baan als manager. Twee derde bleek daar geen zin in te hebben. Dat is ook niet zo gek, concludeerde Harvard. Een functie in het middenmanagement is ondankbaar en uitputtend. Harvard onderzocht onder 320.000 werknemers wie het ongelukkigst zijn met hun werk. Dat bleken tegen alle verwachtingen in de middenmanagers te zijn. Vaak voelden ze zich niet gewaardeerd, overwerkt en vastgeroest in een zinloze baan. Maar ze klaagden vooral over de incompetentie van hun superieuren. De managers zitten in een lastig parket. Ze moeten zorgen dat de beslissingen van hogerop worden uitgevoerd en krijgen zowel van hun meerderen als van hun personeel als eerste de kritiek te verwerken als het niet goed gaat. Bovendien maken ze weinig kans op een verdere promotie en kunnen ze ook niet terug naar een lagere functie.

Bron(nen):   Express      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. ernie

  Wanneer je 1x uit jezelf een nieuwe pleerol ophangt heet je al “manager logistiek”. Dus wel begrijpelijk dat niemand manager wil worden.

 2. marena54

  middenmanagement = idd. “een zinloze baan”….
  je verandert bovendien erg gemakkelijk in een pestkop…..of erger: in een psychopaat; dat door druk van boven én van onderaan.

 3. Dead Silence

  Allemaal overheadpus.

 4. Templein

  De titel is misleidend. Ik hoopte te lezen dat niemand meer manager wilde worden. Maar hier gaat het om de middenfunctie. Vroeger noemde men dat de sergeantenfunctie. Geen echte officier, en ook niet horend bij het personeel op de werkvloer.

Reacties niet toegestaan