Veel kinderdagverblijven op de fles
In 2012 hebben tot nu toe al 52 kinderdagverblijven hun deuren moeten sluiten. Dat meldt het AD vrijdag op basis van cijfers van de Kamer van Koophandel. Het aantal faillissementen is fors gestegen. Vorig jaar gingen in dezelfde periode slechts 7 crèches failliet.
Volgens het AD is voor veel ouders de opvang te duur geworden, waardoor ze hun kinderen van de kinderdagverblijven halen.
Tsja, dat krijg je als je eerst gaan oversubsidiëren en daarna de subsidiekraan moet dichtdraaien omdat de kosten volkomen uit de klauwen lopen.
Zonder die overmaat aan subsidie waren veel van deze kinderdagverblijven niet eens open gegaan.
De BSO waar ik mijn kinderen onderbracht als alleenstaande werkende vader begon als een kwalitatief hoogstaand en klantvriendelijk éénvrouwsbedrijfje. Zij werd uitgekocht en de BSO werd onderdeel van een grote stichting. Met een kantoor, een frontdesk en Medewerkers Plaatsing en Administratie. De ellende begon al op dag 1. Administratieve fouten en desinteresse of onwil om die op te lossen en natuurlijk direct een wijziging van prijzen en tijden. Onbereikbare medewerkers resulteerden in aanmaningen van de belasting aan mijn kant omdat de medewerkster had verzuimd wijzigingen door te geven omdat ze “het mega-druk had” Wegens twee halve dagen kantoorwerk. Het komt erop neer dat mensen met geld die ook in de uitzendbranche zitten de kinderopvang als nieuwe melkkoe gingen zien en daarom ook daar belang in namen de kosten (overhead) drie keer over de kop joegen. Ervaren opvangkrachten werden vervangen door goedkope, ongeïnteresseerde facebookers. Ik heb na een klein jaar maar een andere oplossing gezocht. Het ziet er naar uit dat de graaiers na een dikke winst en slechtere verwachtingen hun handen ervan aftrekken en de sector in chaos gaan achterlaten.