Wat moet ik met mijn geld doen?

Economie
door Admin
woensdag, 12 mei 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Als u helemaal geen bezittingen heeft, even goede vrienden, maar dan is dit stukje niet aan u besteed - ga gerust even iets anders doen... >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Zo beste lezer van Welingelichte Kringen, zijn we eindelijk entre nous. Ja, de huidige economische crisis baart veel zorgen, want we willen graag dat de centen die we hebben vermeerderen en niet dadelijk met een geweldige klap zijn gereduceerd tot nagenoeg niets. Daarvoor hebben we niet gewerkt, gespaard, gegokt, gejaagd, geïnvesteerd geïnnoveerd, geslijmd en genetwerkt. Wat staat ons derhalve te doen? Of wat moeten we uitgerekend niet doen?
Het allerergste in deze tijden zijn natuurlijk de malafide raadgevers die u van het rechte pad trachten af te brengen. Ook om die reden gaan we graag te rade bij onze serieuze Oosterburen; en dan het liefst in Beieren waar weliswaar nog niet iedereen miljonair is, maar veel scheelt het niet. En waar een bouwvakker gewoon in een nieuwe BMW rondrijdt, iets dat geen enkele Nederlandse (hoog)leraar zich kan veroorloven.
Op naar het Oosten derhalve.
- bij een erkende bank staat uw spaargeld veilig en hoeft u niet bang te zijn dat door de Griekse schudencrisis de bank niet langer aan zijn verplichtingen kan voldoen; wel is de vraag wat u dadelijk nog voor uw geld kunt kopen als het inflatiespook mocht arriveren; - een staatslening is geen gekke bestemming voor een deel van uw vermogen; dat wil zeggen: in een fatsoenlijk land als Duitsland of Nederland; laat Griekse staatsleningen liever links liggen; - je geld in levensverzekeringen steken is linke soep; de opbrengst van dergelijke pensioenen zal sterk afhankelijk zijn van de prestaties op beurzen en van de mate waarin landen erin slagen hun staatsschuld terug te brengen; - de aandelen stijgen al enkele maanden en houdt dit maar niet op? Deels zie je een vlucht richting aandelen uit angst voor de euro die snel aan waarde inboet. Maar wat als de inflate komt? Een beetje inflatie (tot 5 procent) hoeft de aandelen niet aan te tasten, maar wordt dat meer, dan zijn ook uw aandelen niet langer veilig; - mocht de inflatie arriveren, dan is onroerend goed een uitkomst; de prijzen zijn niet idioot hog dus 'Betongold' is volgens de Süddeutsche zeker aanbevelenswaardig; - goud doet het al goed sinds 2008, sinds de val van de Lehman-bank; goud biedt geen rendement in de zin dat je klomp edelmetaal groter wordt, maar in deze onzekere tijden is goud gewoon goud en dus gewoon goed.