5 tekenen dat je een fijne relatie hebt

Je bent al lang of juist pas kort bij elkaar en op zich gaat het allemaal zijn gangetje. Maar is het nog wel echt fijn? Volgens experts moet je jezelf deze vijf vragen stellen om daar achter te komen:

 1. Kun je elke dag een leuk gesprek voeren met elkaar?
  "Uit een enquête die ik afnam bij mijn cliënten bleek dat ze gemiddeld maar 28 minuten per week echt met elkaar praatten. Dat komt neer op 4 minuten per dag," zegt relatietherapeut Gerry Heisler bij Psychology Today.
 2. Kun je conflicten oplossen zonder dat er een vervelende sfeer blijft hangen?
  "Er zullen altijd conflicten zijn, maar iedere keer wanneer ze niet goed worden uitgepraat is het als zand dat je op een vuur gooit: de liefde dooft langzaam uit," aldus Heisler.
 3. Zit je niet vast in het idee dat je relatie geweldig zou zijn als je partner zus of zo zou zijn?
  "Verwacht je van je partner dat hij verandert of accepteer je hem zoals hij is, ook als er dingen vervelend aan hem zijn? Je moet voor jezelf bepalen of het een dealbreaker is."
 4. Weet je wat je partner zo leuk aan je vindt?
  De relatietherapeut: "Welke eigenschappen waardeert de ander het meest in jou? Zijn het uiterlijkheden of zit het dieper? En als het oppervlakkig is, vind je dat dan erg? Je moet zelf die keus maken, maar het is wel belangrijk dat je weet hoe het zit."
 5. Is je relatie altijd fijn?
  "Dat lijkt normaal, maar heel veel relaties zijn maar op sommige momenten en op een bepaalde manier prettig," zegt Heisler. "Mensen blijven vaak lang hangen in relatie die maar af en toe leuk zijn."

Bron(nen):   Psychology Today