Zeven voordelen van vitamine D

De voordelen van vitamine D zijn al lang bekend, maar krijg je genoeg van deze voedingsstof binnen in je dagelijkse voeding? Of je nu kiest voor een dagelijkse dosis zonneschijn, een supplement of verrijkte voedingsmiddelen, voldoende vitamine D binnenkrijgen is van vitaal belang als het erom gaat je botten sterk te houden en je immuunsysteem op volle kracht te laten werken. 

Er zijn maar heel weinig voedingsmiddelen die van nature vitamine D bevatten. De beste voedselbronnen van vitamine D zijn vette vis zoals zalm, makreel en visleverolie, terwijl eieren, kaas en champignons kleine hoeveelheden bevatten. 

Ons lichaam maakt ook vitamine D aan als onze huid wordt blootgesteld aan de zon. Ouderen en mensen met een donkere huid hebben moeite om voldoende vitamine D aan te maken in zonlicht. Dus hoe kunnen we ervoor zorgen dat we genoeg van deze essentiële voedingsstof binnenkrijgen?

Het belang is groot:

  • HET BOUWT STERKE BOTTEN EN TANDEN OP
  • HET ONDERSTEUNT HET IMMUUNSYSTEEM
  • KAN HET RISICO OP MULTIPLE SCLEROSE (MS) VERMINDEREN
  • KAN DE UITZAAIING VAN KANKER REMMEN
  • KAN DIABETES TYPE 2 VOORKOMEN
  • KAN HET RISICO OP DEPRESSIE VERMINDEREN
  • HET ONDERSTEUNT EEN GEZOND HART

Bron(nen):   Livescience