5 gewoontes van zeer slimme mensen

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
maandag, 07 januari 2013 om 12:53
schermafbeelding 2013 01 07 om 125212
Kevin Daum van Inc. somt op Business Insider 5 gewoontes op, die je elke dag slimmer zullen maken wanneer je ze eigen maakt.
  1. Luister minder naar je innerlijke stem
    Heb je de neiging om nieuwe uitgangspunten te verdringen met verankerde meningen? Dan is het tijd om minder te focussen op wat je zelf denkt en meer te letten op wat je hoort van anderen.
  2. Discussier met jezelf
    Maak er een gewoonte van jezelf tegen te spreken wanneer je jezelf betrapt op het formuleren van tegenargumenten voor iets wat je hoort of leest. Met deze gewoonte win je altijd: of je overtuigt jezelf dat je het fout had, of je versterkt je positie.
  3. Gedraag je nieuwsgierig
    Wees nieuwsgierig over alle informatie waar je mee geconfronteerd wordt. Wanneer je iets niet weet, zoek je het op Google op.
  4. Vind de kern van de waarheid
    Geen enkel idee of concept komt zomaar uit de lucht vallen. Ga daarom altijd op zoek naar de kern van de waarheid achter elk idee, ook als het je absurd in de oren klinkt.
  5. Concentreer je op de boodschap, niet op de boodschapper
    De boodschapper is heel bepalend voor het leerproces. Een interessante boodschap kan bijvoorbeeld heel saai worden overgebracht. Maak daarom duidelijk onderscheid tussen boodschap en boodschapper en bestudeer alle informatie zo objectief mogelijk.