De 6 voordelen van het hebben van een kat

Wie een kat heeft hoeft niet overtuigd te worden van de zegeningen, maar voor anderen somt Mental Floss de voordelen op.   1. Je bent slim(mer). Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde eigenaar van een kat een beetje hoger IQ heeft dan de gemiddelde hondenbezitter.  En omdat je naar een kat minder omkijken hebt dan een hond kunnen kattenhouders ook harder werken 2. Een kat is beter voor het milieu. Gedurende zijn leven veroorzaken hond en kat veel milieubelasting. Maar een hond het meest. Omdat een hond gemiddeld meer eet. Maar ook een menu heeft van overwegend vlees. In kattenvoer zit meer vis, dat is minder erg voor het milieu. 3. Een kat helpt je door tegenslagen heen. Als het leven tegenzit, partner kwijt, ontslagen, gezakt, dan kan de aanspraak van een kat helpen. Je kunt je hart bij hem of haar uitstorten. 4. Een kat kan je aan een partner helpen. Op dit punt is de hond superieur: die brengt je dankzij het uitlaten onder de mensen. Maar je moet in je datingprofiel ook zeker zetten dat je een kat hebt. Vooral vrouwen vinden het fijn als een man een kat heeft. Het wijst er op dat hij gevoelig en zorgzaam is 5. Een kat is goed voor je gezondheid. Huisdieren, en katten in het bijzonder, verlagen je stress en daarmee ook je kans op hart en vaatziekten. Je kans op een hartaanval of een beroerte is lager als je een kat hebt 6. Een kat zegt iets over wie je bent. Hondenliefhebbers zijn vaak dominant en luidruchtig. Kattenhouders zijn - gemiddeld - beschouwender en bescheidener  

Bron(nen):   Mental floss      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Een aantal van deze punten beschrijven gemiddelde eigenschappen van de eigenaren van katten ten opzichte van (onduidelijk gedefinieerde) andere groepen. Maar dat wil niet zeggen dat er een oorzakelijk verband is met het houden van katten. En al helemaal niet dat je door het houden van een kat slimmer zou worden.

  • JerushaG

   Er wordt ook helemaal niet beweerd dat als je een kat houdt dat je dan slimmer wordt. Er staat bij punt 1.”Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde eigenaar van een kat een beetje hoger IQ heeft dan de gemiddelde hondenbezitter.” Daaruit kun je ook afleiden dat de mensen die kiezen voor een kat i.p.v. een hond al slimmer waren voordat ze überhaupt die kat in huis namen.
   Maar er zijn natuurlijk ook enorm domme mensen met een kat. Dat ruik je meestal al als je in hun huis komt. Zij waren zo dom te vergeten hun kater te laten castreren als die ongeveer 6 maanden oud is. (Een niet-gecastreerde kater sproeit het hele huis onder, en die geur krijg je er met geen mogelijkheid meer uit.) Die kunnen punt 4. wel vergeten, want dan maken potentiële partners zich snel uit de voeten.
   En ook poezen kun je beter laten helpen, want anders doe je ‘s nachts geen oog dicht van het krolse kattengejank. En dát jaagt potentiële partners – en vrienden – ook weg.
   Dus, als je als kattenbezitter daar allemaal geen rekening mee houdt, dan ben je natuurlijk een behoorlijk domme kattenbezitter.

   (in antwoord op André Somers)
 2. Dolf Patijn

  Punt 2: wat een onzin. In kattenvoer zit niet meer vis. Katten zijn
  bijna 100 procent vleeseters. Van origine zijn het woestijndieren en je
  hebt niet veel vis in de woestijn. Huiskatten doen het ook beter op
  voornamelijk vlees. Goede kwaliteit blikvoer aangevuld met af en toe
  rauwe kip of kuikens en wat ze zelf aan muizen etc vangen. Jammergenoeg
  denken veel mensen nog dat katten voornamelijk droogvoer eten terwijl
  het meeste droogvoer erg slecht is voor een kat omdat het veel
  granenvullers heeft. Deze kan een kat niet verteren. Daarnaast krijgt
  een kat op droogvoer veel te weinig vocht.

  Wanneer je
  katten als huisdier hebt dien je die ook voldoende aandacht te geven dus
  minder omkijk naar een kat is flauwekul. Een kat hoef je niet uit te
  laten maar je dient er wel mee te spelen, borstelen etc.

  De rest van de punten is ook onzin. Veel te generaliserend en simplistisch.

 3. michel

  En nu de zes voordelen van oude schoenen dragen

  1. Door schoenen te dragen tot ze versleten zijn ben je milieubewust.

  2. Mensen met versleten schoenen zijn sportiever, anders slijten je schoenen niet zo snel.

  3. Mensen met versleten schoenen geven minder snel geld uit ( voor nieuwe schoenen )

  4. mensen met versleten schoenen zijn casual.

  5. Mensen met versleten schoenen hebben vaker geld over omdat ze geen schoenen kopen

  6. Mensen met oude schoenen zijn minder matrealistisch.

Reacties niet toegestaan