Een op de zeven heeft ruzie met omgeving over corona: “Ik heb gebroken met mijn moeder”

Of je nu erg streng in de leer bent, in complotten gelooft of je eigen vrijheid het áller belangrijkst vindt, regelmatig zul je op een andere mening stuiten. Maar liefst 59 procent van de Nederlanders heeft discussies over corona.

Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Bij een op de zeven eindigt het zelfs in ruzie. Logischerwijs krijgen gevaccineerden en ongevaccineerden het het vaakst met elkaar aan de stok. 70 procent van de gevaccineerden heeft niet of nauwelijks begrip voor mensen die zich bewust niet laten vaccineren. Ze vinden hen 'egoïstisch' en 'dom'. "Ongevaccineerden zijn alleen maar met zichzelf bezig", stellen zij.

"Ze hebben geen oog voor de zorg en de IC's die vollopen en ook niet voor de gevolgen voor de hele samenleving." Ook vinden ze het niet terecht dat een hele samenleving in lockdown moet voor de onwil van een enkeling. "Het is hun keuze, maar ik moet daaronder lijden", klinkt het bijvoorbeeld.

De coronadiscussies blijven niet zonder gevolgen. 28 procent geeft aan dat het contact met bepaalde vrienden of familieleden langdurig is verslechterd. "Ik heb gebroken met mijn moeder. Ze blijft maar complotwebsites met me delen," vertelt iemand. Voor 59 procent blijft het contact gelukkig hetzelfde. Zij vinden het zonde om corona tussenbeide te laten komen.

Bron(nen):   EenVandaag