Minder patiënten in ziekenhuis, goed nieuws uit Engeland

De golf aan Omicron-besmettingen blijft nog altijd uit. Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is opnieuw licht gedaald. In totaal liggen er zondag met 1217 mensen 2 coronapatiënten minder in de ziekenhuizen dan de dag ervoor, staat zondag in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de verpleegafdelingen liggen nu 906 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 8 meer dan de 898 van een dag eerder. Op de verpleegafdelingen werden 90 nieuwe patiënten die Covid-19 onder de leden hebben opgenomen.

Op de ic’s nam de bezetting met 10 af naar 311 coronapatiënten. Daar waren 15 nieuwe opnames.

Het aantal nieuwe besmettingen nam wel toe.

  • 36.231 nieuw gemelde positieve testen
  • 90 nieuwe ziekenhuisopnames
  • 15 nieuwe IC-opnames
  • 7 nieuwe overlijdens

Intussen is er heel goed nieuws uit Engeland. Daar golden de laatste weken amper beperkende maatregelen. Het gevolg was dat het aantal dagelijkse besmettingen tot boven de 200.000 per dag steeg. Maar het gaat nu snel de goede kant op. Het aantal coronapatiënten op de IC in Engeland gedaald tot het niveau van afgelopen zomer. Ook is het aantal dagelijkse besmettingen in een week gedaald van boven de 200 duizend per dag tot onder de 100 duizend.