5 opmerkelijke trends bij babyboomers

CNN deed onderzoek naar de babyboomers, de generatie die is geboren tussen 1946 en 1964. Vijf opmerkelijke trends qua wellness en gezondheid onder deze leeftijdsgroep zijn: 1: 'Boomeritis' Boomeritis is de term die artsen gebruiken voor het hoge aantal peesontstekingen, artritis, kneuzingen en botbreuken onder de babyboomers, die er in het weekend ‘tegenaan gaan’ met sporten. Wat betreft de experts hoeven de ‘weekend warriors’ niet te stoppen met sporten, maar zich iets meer bekommeren om hun flexibiliteit en zich meer richten op non-impact activiteiten als zwemmen en fietsen. 2: Brein brekers Onderzoek toont aan dat spelletjes het ouder wordende brein fit houden. Veel babyboomers spelen videospelletjes die erop gericht zijn het geheugen te verbeteren. 3: Seksueel overdraagbare aandoeningen De boomers zijn een groep bij wie geslachtsziekten gestaag toeneemt, aangezien ze niet zo nauw neemt met condoomgebruik. Van hen is 80% seksueel actief en het aantal geslachtsziekten onder deze leeftijdsgroep is de afgelopen 10 jaar verdubbeld. 4: Hepatitis C In de VS wil men dat alle babyboomers zich laten testen op hepatitis C omdat 1 op 30 geinfecteerd is, maar velen dat niet weten. Vaak zijn er geen symptomen, maar wanneer hepatitis C net behandeld wordt, kan het leverkanker en levercirrose veroorzaken. 5: Gratis preventieve zorg Boomers kunnen zich laten screenen op hepatitis, mammograms laten maken, een griepprik halen, in therapie gaan om hun depressie te bestrijden of voor hulp bij het stoppen met roken; er is veel preventieve zorg voorhanden die door de ziektekostenverzekering wordt gedekt.

Bron(nen):   CNN      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. grasspriet

    Punt 5 – de farmaceuten wrijven zich in de handen met al die screenings. Zogenaamde preventie, aangename bijwerking voor hen is dat ze er lekker aan verdienen.

  2. jantje uitnederland

    Ben van ’63 maar ik wist niet dat ik nu ineens een babyboomer ben.

  3. BobbySalat

    Er wordt wat afgenoikt bij de babyboomers. Best lekker zo’n lekkere rijpe Hollandse buurvrouw, die lusten er wel pap van. Dus hubbie, als je snikkel jeukt….zou ik als ik jou was je vrouw in de gaten gaan houden, net een loops teefje…

Reacties niet toegestaan