‘Beste 60-plussers, ik schrik van jullie schaamteloze egoïsme en onwetendheid’

Waar ik van schrik, is het vaak schaamteloze egoïsme waarmee boze ouderen hun verworven rechten ('Handen af van ons pensioen!') opeisen. Aan de wankele pensioenvooruitzichten van jongeren maken jullie in deze e-mails bijzonder weinig woorden vuil. Wat ik vooral in al die reacties lees, is angst. Angst en onwetendheid. Angst omdat jullie decennialang dachten te kunnen rekenen op een veilig en vast inkomen op de oude dag. Nu jullie op je kwetsbaarst zijn, gestopt met werken en afhankelijk van een uitkering, wordt die zekerheid onder jullie vandaan getrokken. Het pensioen stijgt niet meer mee met de inflatie, waardoor de koopkracht van gepensioneerden al vijf jaar daalt. Van honderdduizenden 60-plussers is het pensioen zelfs verlaagd. Daar bovenop komen stijgende zorgkosten. Senioren, als groep grootverbruikers van gezondheidszorg, moeten steeds meer zorg uit eigen zak betalen.   Lees meer op volkskrant.nl

Bron(nen):   volkskrant      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Henk Daalder Windparken Wiki

  Mensen hebben vaak 40 jaar lang 10% van hun salaris in een pensioenpot gestopt.
  Daar mogen ze dan ook wat van verwachten, toch?

  Bovendien worden ouderen hard gepakt met de zorgkosten, mijn vader zit in een verpleegtehuis en moet elke maand 1800 EUR betalen, omdat hij nog een huis heeft.
  Ook al zit zijn geld in dat huis, en kan het huis niet verkocht worden.

  • kletsmajoor

   Mevrouw Hofs wijst er juist op dat jongeren straks 50 jaar lang 10% van hun salaris in een pensioenpot hebben gestopt en daar nog veel minder voor zullen krijgen dan jouw vader.

   (in antwoord op Henk Daalder Windparken Wiki)
   • Kopje thee

    Precies. Ik vrees alleen dat de meeste ouderen, zelfgenoegzaam en drammerig als ze zijn, de moeite niet nemen om het interessante en zinnige stuk van Hofs door te nemen. Ik heb het vaker gezegd: Nederlanders weten niet hoe verwend ze zijn. De generatie die nu tussen de 55 en de 75 is al helemaal.

    (in antwoord op kletsmajoor)
    • marianne MARTENS

     wat een gelul van verwend zijn, het is juist de generatie die ook grote problemen uit het slop heeft gehaald, net zoals jongeren heden ten dagen schitterende uitvindingen doen voor de samenleving. Denk je nu echt, dat die uitvindingen zomaar zijn uitgevonden? ” Out of the blue” Echt niet Kopje thee, het gaat misschien wel terug naar 20.000 jaar voor B.C. dat iemand/ jongeren, durf het woord oudere bijna niet meer uit te spreken, een prachtig idee krijgen. De meeste mensen willen samenwerken met anderen ongeacht hun leeftijd.

     (in antwoord op Kopje thee)
  • marianne MARTENS

   Naast de 10% voor de pensioenen ook periodiek hogere belastingen,AOW bijdrage, hoge ziektekosten, in een tijd dat ” nare” premiers steeds dat het werkvolk niet hard genoeg werkte. Internationale onderzoeken lieten zie dat Nederland was een van landen, die het meest arbeiden met een hoge arbeidsmoraal en behoorde bij de Top 3. van de vlijtige liesjes, er wordt weer wig
   geschoten tussen de generaties, terwijl onderzoek ook weer uitwijst dat de meesten mee willen betalen om het dragelijk te houden voor komende generaties.

   (in antwoord op Henk Daalder Windparken Wiki)
  • Pietje_Precies

   dat komt door Marx en Didi en heeft niks met korten op het pensioen te maken

   (in antwoord op Henk Daalder Windparken Wiki)
 2. Zonnestraaltje

  ik hoor eerder boosheid en terecht als je je leven keihard gewerkt hebt

  • Kopje thee

   Lees nou eens eerst het artikel op de Volkskrant site… neem daar nu eens de tijd voor…

   (in antwoord op Zonnestraaltje)

Reacties niet toegestaan