Hitlers naam begint met een H

De TROS heeft het Nederlandse volk een zware slag toegebracht door Cornald Maas op staande voet te ontslaan als presentator van het Eurovisie Songfestival. Maas zond een Tweet de wereld in met de volgende tekst: “Grappige exportproducten heeft Nederland: Sieneke, Joran van der Sloot en de PVV”.

Daar gingen ze bij de TROS helemaal van over de rooie. “Ik vind het niet grappig”, zei TROS-directeur Peter Kuipers, “ Sieneke wordt vergeleken met een moordenaar en anderhalf miljoen PVV-stemmers met Joran van der Sloot. Dan is de grens overschreden en dan is het klaar”. Op zijn eigen website sloeg Cornald Maas nog keihard terug met: “TROS op Nederland”.  Ik vrees dat Maas nu ook niet meer bij de beweging van Rita Verdonk hoeft aan te kloppen.

Humor is een groot goed. Het is een exportproduct van Nederland. Toevallig ben ik in Duitsland als ik dit stukje schrijf, en daar hebben ze het nog over der Rudi Carell. En elke avond doen ze op de televisie der Louis van Gaal na. Dankzij der Louis hebben de Duitsers hun humor terug. Die hebben zij na 1945 niet meer durven uiten, maar nu durven ook onze Oosterburen weer voorzichtig grappen te maken.

Wat ze ook weer durven, is met vlaggetjes op hun auto’s rond te rijden om het Duitse voetbalteam aan te moedigen. Uitbundige uitingen van nationalisme zijn jarenlang in Duitsland not done geweest, maar nu mag het weer. De Duitsers waren ook reuze blij, toen die Lena Meyer-Landrut in Oslo het Eurovisie Songfestival won. Bondskanselier Angela Merkel noemde Lena “een heerlijke weerspiegeling van het jonge Duitsland”. Stel je eens voor dat onze eigen Jan Peter Balkende had kunnen twitteren dat Sieneke op heerlijke wijze de VOC-geest van Nederland had weerspiegeld door in Oslo te winnen. Aan de TROS had het niet gelegen, want de publieke omroep vertelt JOUW verhaal.

Wat hebben de NSDAP, de PVV en de TROS gemeen?

Lees verder op de Max Pam Globe