‘Taboe op oude man met jonge vrouw deugt niet’

  Een klein berichtje op Teletekst: leraar geschorst wegens het zoenen met een leerlinge. Het ging om een 42-jarige gymleraar en een 18-jarige leerlinge. Om verschillende redenen is dit een opmerkelijk bericht. Allereerst omdat het hier om twee meerderjarige mensen gaat: je zou denken dat de man en het meisje zelf mogen uitmaken of ze met elkaar zoenen of niet.   Maar het meest opmerkelijke is wel dat het berichtje überhaupt verschijnt. Waarom is het op dit moment nieuws dat mannen dingen uitspoken met (meerderjarige) meisjes - dat is immers iets van alle tijden zou je denken. Sinds enige tijd is nochtans sprake van opvallende media-aandacht voor oudere mannen met jongere vrouwen. Lees hier verder

Bron(nen):   De Volkskrant      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Dirk Zeeman

    Het criterium is volgens mij in dit geval niet de leeftijd, maar de gezags- of beroepsverhouding die er is. Een dokter mag geen relatie aanknopen met een patiënt, een agent niet met een arrestant en een docent niet met een leerling.

  2. Le_bon_sauvage

    De gezags of afhankelijkheids-relatie is niet dezelfde als dokter-patient, en ook niet verboden, maar de code of conduct van onderwijsinstellingen keurt het wel af, zelfs op de universiteit waar mensen volwassen zijn en het leeftijdsverschil beduidend kleiner is. Mensen denken dat ze alleen op de wereld zijn, maar zo’n relatie beinvloedt ook anderen, en het imago van de instelling. Roddels omtrent voorkeursbehandeling bv. zijn legio.
    Hypocriet? Wel, als je perse een relatie wilt met je student/docent, dan zijn de consequenties best te overzien. En een code of conduct maak je niet om in een la te leggen.

Reacties niet toegestaan