19 manieren om te zorgen dat je partner van jou blijft en van niemand anders

Je kunt zorgen dat je partner bij jou blijft op vele manieren. Psychologie Magazine heeft er een boeiend verhaal over geschreven met daarin onder meer 19 tips: Directe manieren om je ­partner aan je te binden: 1. Waakzaamheid: controleren waar je partner is, snuffelen in persoonlijke bezittingen en mail. 2. Je partner verbergen: feestjes en andere gelegenheden vermijden waar kapers op de kust kunnen zijn. Een tactiek die vooral door mannen wordt gebruikt. 3. Zoveel mogelijk tijd samen doorbrengen zodat je partner geen tijd heeft voor anderen. Negatieve manieren om je partner aan je te binden:
4. Jaloers maken: met iemand anders flirten om je partner afgunstig te maken. Deze tactiek wordt massaal door vrouwen gebruikt, en wordt als erg effectief gezien – mits door een vrouw toegepast. Mannen kunnen het beter niet doen. 5. Je partner afstraffen voor geflirt: boos worden of de ander negeren bij elke mogelijke interesse voor het andere geslacht. 6. Emotionele manipulatie: op het schuldgevoel van je partner werken, zeggen dat je niet zonder hem/haar kunt. Deze strategie kan erg effectief zijn, omdat die duidelijk maakt hoeveel je om de ander geeft. Maar niet te vaak gebruiken: op de lange duur wijst het juist op afhankelijkheid van jee geliefde en een lage waarde op de relatiemarkt. 7. Vragen om een verbintenis: ten huwelijk vragen, zwanger raken/ de ander zwanger maken. Wanneer een man zijn partner ten huwelijk vraagt, is dat stukken effectiever als bindingstactiek dan wanneer een vrouw dat doet. Dat de vrouw het vraagt, behoort tot de minst gebruikte tactieken. 8. Rivalen afkraken: de negatieve eigenschappen van rivalen benadrukken.
Positieve manieren om je partner aan je te binden:
9. Laten zien hoe bemiddeld je bent: cadeautjes geven, de ander mee uit nemen. Strategie nummer 1 voor mannen. 10. Seksuele prikkels: doen wat je partner leuk vindt in bed, sexy gedrag. Orale seks is hier een voorbeeld van, en heeft een verband met de persoonlijkheid: vooral vriendelijke mannen met een warme persoonlijkheid doen dat. Vrouwen faken orgasmes om hun geliefde bij zich te houden. 11. Het uiterlijk verbeteren: mooie kleren dragen, je mooi maken. Strategie nummer 1 voor vrouwen. 12. Je liefde en genegenheid benadrukken: extra aardig, vriendelijk, zorgzaam, liefdevol, behulpzaam en attent zijn. Verreweg de beste manier om de ander bij je te laten blijven. In zwaar relatieweer helpt het om de uitingen van liefde op te voeren. 13. Onderdanigheid en verlaging: toegeven aan (alles) wat je partner wil. Opvallend genoeg iets wat mannen veel vaker doen dan vrouwen.
Bezitssignalen om rivalen te verjagen: 14. Verbale signalen van bezit: aan iedereen vertellen dat jullie bij elkaar horen en dat het fantastisch gaat. 15. Lichamelijke signalen van bezit: hand in hand lopen, kussen in het openbaar. Veel gebruikt door zowel mannen als vrouwen. 16. Markeringen van bezit: sieraden geven om te laten zien dat je partner bezet is, hem of haar een kledingstuk van jezelf laten dragen. Iets wat vooral mannen doen. Negatieve manieren om rivalen te verjagen:
17. Je partner afkraken tegenover concurrenten:negatieve dingen over de ander vertellen aan rivalen zodat ze hem/haar niet willen. We noemen vooral slechte eigenschappen waarvan we weten dat onze partner ze belangrijk vindt. Vrouwen kraken we af op haar uiterlijk; mannen noemen we lui, slap en laf. 18. Dreigen: rivalen boze blikken toewerpen of wegjagen 19. Geweld: rivalen slaan of hun eigendommen kapot maken. Dreigen en geweld worden vaak gebruikt door mannen met narcistische, machiavellistische en psychopatische trekjes.

Bron(nen):   Psychologie Magazine      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Hector

  En dan de allerbelangrijkste en meest effectieve toevoeging aan bovenstaand debielenlijstje: sluit je partner thuis op en doe alle luiken en deuren op slot en leg je partner voor de zekerheid vast aan een ketting en zorg dat je partner niet bij het internet of de mobiele telefoon kan. Gegarandeerd dat je partner bij je blijft.

 2. Prikker

  Lijkt me, dat je wel een flink psychisch probleempje hebt als je dit serieus neemt.

  • catchit64

   De schrijver van dit stuk heeft volgens mij een probleem wat hij of zij van zich af probeert te schrijven. Wat een omzin

   (in antwoord op Prikker)
 3. Karel Kritisch

  Zoek professionele hulp.

 4. El Perro

  Inmetselen in de kelder?

Reacties niet toegestaan