Weer blijkt influencer bedrieger: geen luxueuze woning, maar zwijnenstal

Er is weer een influencer die nogal creatief met de werkelijkheid is omgegaan. De Chinese Lisa Li liet haar miljoen volgers geloven dat ze een glamorous, luxe leventje leidde. Toen gooide haar huisbaas roet in het eten.

Lisa heeft een gigantisch populaire blog op Weibo met foto's van prachtige reizen en hippe feesten. Altijd ziet ze er pico bello uit. Haar krakkemikkige appartementje is echter een stuk minder mooi, zo laat de verhuurder weten. Nadat Lisa achterliep met het betalen van de huur en haar telefoon niet opnam, zocht de huisbaas de Chinese media op en gaf een rondleiding door het huis van de influencer.

Het was er volgens de verhuurder zo vies dat zelfs professionele schoonmakers weigerde het schoon te maken. De woning is bezaaid met afval, bedorven eten en hondenpoep. De beelden gingen uiteraard viraal en de influencer heeft een storm aan negatieve reacties gekregen. Ze trok daarop het boetekleed aan en beloofde de bende op te ruimen en de huur te betalen.

Ze is niet de eerste social media-ster die de boel bedot. Er zijn al meerdere Instagrammers betrapt op het plaatsen van foto's van plekken waar ze niet zijn geweest en het faken van een luxueuze levensstijl. Het zijn een soort acteurs geworden, die geld verdienen met het verzinnen van het perfecte leven.

Bron(nen):   Daily Mail