‘Hogere productiviteit door Facebook onder werktijd’

Werknemers die tijdens werktijd sociale media gebruiken, zijn niet minder productief dan collega’s die dat niet doen. Sociaal-netwerken onder werktijd zou de productiviteit en efficiëntie van het werk zelfs verhogen. Althans, dat concludeert Elsevier uit een onderzoek van Joe Nandhakumar van de universiteit van Warwick. Uit onderzoek bij een Europees telecombedrijf bleek eerder dat werknemers met toegang tot sociale media hogere verkoopcijfers behaalden. 'We merkten dat deze alomtegenwoordige digitale verbondenheid het aanwezigheidsgevoel van de werknemer verandert,' schrijft de onderzoeker in een persbericht. 'En dat zal het afronden van collectieve taken eerder helpen dan hinderen,' aldus Nandhakumar.

Bron(nen):   Elsevier      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. kletsmajoor

    Zou er een equivalent van de derde wet van Newton voor sociaal onderzoek bestaan? “Elk onderzoeksresultaat roept een even (on)geloofwaardig onderzoeksresultaat met tegengestelde uitkomst op.”

  2. Cornelis Berend

    Dat komt omdat een of andere krankzinnige idioot heeft bedacht dat je mensen moet inhuren wanneer zij een klout-score van 60 of meer moet hebben, en daarvoor een online rekruteer-bureau heeft ontwikkeld: selectie waar geen mensenhand meer aan te pas komt. Of het is het gevolg daarvan, maar dat komt op hetzelfde neer.

Reacties niet toegestaan