Hollywood vernietigt de wereld

Filmregisseur Roland Emmerich heeft de wereld al drie keer vernietigd. In 1996 werd in Independence Day de beschaving door een stel aliens kapot gemaakt. In The Day After Tomorrow (2004) was sprake van een klimaatramp. En nu, in november, komt hij met 2012 waarin hij zijn vorige werk overtreft en de wereld volgens een oude profetie wordt gespleten. Emmerich tegen The Wall Street Journal: “I’m really very pessimistic these days.” 
Er komt een stortvloed aan films en tv-series waarin de apocalyps een hoofdrol speelt.  Door kannibalen op de hielen gezeten, enorme rampen die dankzij fabuleuze technieken werkelijkheid worden, enkele laatste overlevenden tussen de ruines; de lijst met voorbeelden in de WSJ is indrukwekkend, wat Hollywood betreft is het doomsday. 
De reden? Scriptschrijvers zeggen dat het onzekere tijden zijn. Terrorisme, op z’n tijd een pandemie, de wereldwijde economische crisis, klimaat-onheil. Eerder al, rond 1981 toen er veel angst bestond voor atoomgeweld, heeft Hollywood gegrepen naar de apocalyps-films en daar is toen goed mee verdiend. De escape-factor heeft altijd een goede invloed gehad op de box office, alle reden dus voor een herhaling.
Op de foto ziet u Denzel Washington in The Book of Eli, een film waarin Washington als een soort redder rondgaat door het Amerika dat net een oorlog van 30 jaar achter de rug heeft. Zo te zien is er niet veel meer van de VS overgebleven. Film komt in januari uit, veel kijkplezier!
Plus: de 13 bekendste apocalyps films

 

Bron(nen):   The Wall Street Journal